Saruhan’dan Rumeli’ye Gönül Köprüleri

0

GÜNDEM 11.05.2017 14:38:37 1521 0
Saruhan’dan Rumeli’ye Gönül Köprüleri

Manisa Büyükşehir Belediyesinin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Saruhan’dan Rumeli’ye Gönül Köprüleri’ adlı imza günü ve söyleşi programı gerçekleştirildi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şiyak, TRT İzmir Radyosu THM Ses Sanatçısı Havva Karakaş ve eşi Hasan Karakaş, Manisa Balkan Türkleri Kardeşliği Platformu ve Manisalılar katıldı. Programda Araştırmacı Yazar İlber Şiyak’ın biyografisi okundu. Araştırmacı Yazar İlber Şiyak programa kendisine desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek başladı. Şiyak, programda, Osmanlı Devletinin Balkanlar’da ki iskan hareketlerini, Saruhan diyarından Balkanlar’a uzanan fetih ve gönül hareketlerini anlattı. Araştırmacı Yazar İlber Şiyak Rumeli’deki Müslüman topluluklarını da anlattı.

Milli Kimliğimizi Bilmeliyiz

 Araştırmacı Yazar İlber Şiyak, “Bizler tarihimizi, milli kimliğimizi, kim olduğumuzu Anadolu ve Rumeli topraklarına nasıl geldiğimizi, Rumeli’de nerelerde iskan edildiğimizi, Yüzyıllar boyunca Din-i İslam’a nasıl hizmet ettiğimizi ve yüzyılların ardından bu cennet vatan topraklarını nasıl yitirdiğimizi çok iyi araştırıp bilmemiz ve bizden sonra gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor” diye konuştu. Programın sonunda, sahneye davet edilen protokol üyeleri Araştırmacı Yazar İlber Şiyak’a çiçek takdim etti. TRT Sanatçısı Havva Karakaş, Orhan Seyfi Şirin’in ‘Tuna Boylarında Alişimiz Var’ adlı şiirini okudu.

Manisalılar İçin Kitabını İmzaladı

Araştırmacı Yazar İlber Şiyak programın sonunda, Kültür Merkezi Lale Fuaye Salonu’nda Manisa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan ‘Saruhan’dan Rumeli’ye Gönül Köprüleri’ adlı kitabını da Manisalı vatandaşlar için imzaladı. Araştırmacı Yazar İlber Şiyak Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.   

Turgutlu Ayvacık’ta 150 Dekarlık Alan Damla Sulamayla Hayat Buldu

Salihli Belediyesi’nden Basın Emekçilerine 24 Temmuz Jestı

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 3 Kilometrelik Sulama Kanalı Temizlendi

Yunusemre Belediyesi’nde TSE Denetimi: Hedef Kaliteli ve Çevreci Hizmet

CHP’li Başevirgen: “Türkiye Kıtlık Ekonomisine Girdi, Sofrada Et Yok, Meyve Lüks Oldu”

Manisa Merkeze 7 Yeni Sondaj: İçme Suyu Kapasitesi Artırıldı

Manisa'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı, 4.500’den Fazla Sentetik Hap Ele Geçirildi

Akhisar’da Asfalt Mesaisi Sürüyor: Efendi Mahallesi’nde Sıcak Asfalt Serimi

  • Çarşamba 43.6 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Perşembe 45.6 ° / 25.9 ° Güneşli
  • Cuma 42.6 ° / 24.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.