Sarıgöl’e Sosyal Belediyecilik Dokunuşu: Kent Lokantası ve Halk Mandıra Açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Kent Lokantası ve Halk Mandıra, düzenlenen törenle açıldı. Başkan Dutlulu, “Sarıgöl’e hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

GÜNDEM 8.11.2025 00:25:41 25 0
Sarıgöl’e Sosyal Belediyecilik Dokunuşu: Kent Lokantası ve Halk Mandıra Açıldı

                   (MHA)       Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda projelerine bir yenisini daha ekledi. Sarıgöl ilçesinde Kent Lokantası ve Halk Mandıra, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Genel Sekreter Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç ve CHP Sarıgöl İlçe Başkanı Nuri Sarı katıldı.

Törende konuşan Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden birini hayata geçirdiklerini söyledi. Akdeniz, “Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Hem Kent Lokantasının hem Halk Mandıranın hayata geçirilmesinde emeği geçen, rahmetle andığımız Ferdi Zeyrek Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün 35 mahallemizin, 36 bin hemşehrimizin gönlü rahat olsun. Sosyal demokrat belediyeciliğin farkını hep birlikte gösteriyoruz” dedi.

Açılışta konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal belediyeciliğin en temel amacının halkın refahını artırmak olduğunu vurguladı. Dutlulu, “Bugün Sarıgöl’de kent lokantası açıyorsak, bunun iki mimarı var: Türkiye’ye bu kültürü kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bu hizmeti Manisa’ya getiren, aramızda olmayan Ferdi Zeyrek Başkanımız. Onların vizyonu, Manisa’yı daha adil ve yaşanabilir bir şehir yapma gayretimizin ilhamıdır” ifadelerini kullandı.

Dutlulu, temel belediyecilik hizmetlerinin bazen küçümsendiğini ancak vatandaşın en temel ihtiyacının bu projelerle karşılandığını belirtti. “Bizim tüm Manisa’ya bir sözümüz var: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Kimse yoksullukla mücadelede yalnız kalmayacak. Bugün kent lokantaları, halk mandıralar bu amaca hizmet ediyor. Dalga geçenler dahi artık bu hizmetleri yapmaya başladı. Bu bizim için gurur, onlar için utançtır” dedi.

Başkan Dutlulu, konuşmasında Sarıgöl’e yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verdi. “Yollarımızı yeniliyoruz, sıcak asfalt çalışmalarımızı artırıyoruz. Yıllardır yapılmayan yatırımları tamamlıyoruz. Sarıgöl’e yeni bir otogar, kültür merkezi ve hayvan barınağı kazandıracağız. Çok yakında Manisa Kart uygulamasıyla kent lokantası ve halk ekmek hizmetlerinden tüm vatandaşlarımız faydalanabilecek” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, törenin sonunda “Sarıgöl’e hizmetlerimiz devam edecek. Sosyal belediyecilik sadece bir anlayış değil, bir yaşam biçimidir. Bizim hizmet anlayışımızın merkezinde insan var” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

ŞEHZADELER 100. YIL KIR BAHÇESİ AÇILIŞ ÖNCESİ YOL ENGELİNİ AŞIYOR

Başkan Ahmet Ağır ve Yönetimi mazbatasını aldı

Başkan Balaban: “Esnafımız Yunusemre’nin Bel Kemiğidir”

Salihli Belediyesi THM Korosundan Coşku Dolu Cumhuriyet Konseri

Başkan Besim Dutlulu: “Tarıma 180 Milyon TL Destek Verdik, Şimdi Sırada Su Var”

Akhisar’da Organ Bağışı Haftasında Umut Dolu Etkinlik

Başkan Çetin Akın: “Atatürk’ün Işığı Kalplerimizde Hiç Sönmeyecek”

Sarıgöl’e Sosyal Belediyecilik Dokunuşu: Kent Lokantası ve Halk Mandıra Açıldı

  • Cumartesi 21.3 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Pazar 21.4 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.