Manisa'nın eski duayen futbolcularından, 'Şapkacı Fethi' olarak tanınan Fethi Gönü(87), futbolcu olmak isteyen ve bu işten ekmek yemek isteyen gençler tavsiyem böyle şeyleri asla kullanmasınlar. Bu işte para çok. Sabırlı olsunlar
Manisa'nın eski duayen futbolcularından, 'Şapkacı Fethi' olarak tanınan Fethi Gönü(87), futbolcu olmak isteyen ve bu işten ekmek yemek isteyen gençler tavsiyem böyle şeyleri asla kullanmasınlar. Bu işte para çok. Sabırlı olsunlar"
Babama şapka almak için ziyaret ettiğim Fethi Gönül ile futbol üzerine de sohbet etme imkanı buldum.
Manisa’nın futbolda sayılı koca çınarlarından olan 87 yaşındaki Fethi Gönül ilerleyen yaşına rağmen, kendi tasarımı olan şapkalar üretiyor.
GÖNÜL,"SİTEMKAR"
Konu Manisa’daki Spor olunca geçmişi heyecanla anlatan ve mavi gözleri ışıl ışıl parlayan Fethi amca, bu günlerdeki Manisaspor ve Manisa FK, Akhisar, Somaspor ve Turgutluspor takımlarına da başarılar diledi.
Ancak, bir konuda da gerçekten çok sitemkâr.
Geçmişten 3-4 kişi kaldıklarını ifade eden koca çınar Fethi Gönül,"Geçmişte Manisa futbolunda verdiğimiz mücadele ortada. Ancak, bugünlerde aranılıp sorulmamak, unutulmak çok üzücü. Bizlerin tek isteği ara sıra da olsa aranıp sorulmak.”dedi.
Bunun dışında gençlere tavsiyesi de alkol ve sigaradan uzak durmaları. Kendi sağlığını da buna borçlu olduğunu ifade eden Gönül, “Futbolcu olmak isteyen ve bu işten ekmek yemek isteyen gençler tavsiyem böyle şeyleri asla kullanmasınlar. Bu işte para çok. Sabırlı olsunlar" diye sözlerini tamamladı.
Bu çınarları daha çok aramak, spordaki fikir ve tecrübelerinden faydalanmak ve dualarını da almak lazım.
FETHİ GÖNÜL VE FUTBOL
Sakaryaspor'da şimdiki adıyla Manisaspor'da oynadığı yıllar Fenerbahçe'nin transfer teklifini geri çeviren namı diyar Fethi Gönül,.
15 yaşında futbola merak sardığını da anlatan Gönül, " Amatör olarak Hacırahmanlıspor'da 1 yıl oynadıktan sonra Sakaryaspor'a, şimdiki adı ile Manisaspor'a transfer olduğunu ifade eden Gönül, askerdeyken Ordu Milli Takımı'na seçildim. Zamanla futbolda da kendimi geliştirdim.
Askerden 1958 yılında döndüğümde, Fenerbahçe'den Cihat Arman Manisa'ya geldi. Beni transfer etmek istediklerini ve talepleri sordu. Evin tek oğlu olduğum için ailem gitmemi istemedi. 'Onlara kim bakar' diye düşündüm. Aile düzenimiz bozulur diye gitmedim. Sakarya kulübü olarak çok birincilik yaşadım.
Sonra kulubün adı Manisaspor oldu. Amatör kümede 1700 lira para kazanıyordum. O zaman iyi paraydı. Bu parayı ne Manisa'da ne İzmir'de alan vardı. O parayla işlerimi yoluna koydum" diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.