Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sanayiye teknik eleman yetiştiriyor

1

MANİSA-GENEL 27.02.2022 20:14:51 1441 0
 Sanayiye teknik eleman yetiştiriyor

 
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde eğitim öğretime devam eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sanayinin ihtiyacı olan teknik elemanı yetiştiriyor. Anadolu meslek programında makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi ve elektrik elektronik teknolojisi alanlarında eğitim veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 550 öğrenci eğitim öğretime devam ediyor.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Erkul okul hakkında bilgiler verdi. Erkul  Öğrenciler mezun olduktan sonra  isteğe göre ister sanayide isterler ise  kendi iş yerlerini açabileceklerini  söyledi. Erkul sözlerine şöyle devam etti;
“Öğrencilerimizi hayata hazırlamak bizim temel amaçlarımızdandır. Okulumuzda şuan Anadolu  meslek programında ve mesleki eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu mesleki programda 550 öğrencimiz bulunmaktadır. Anadolu meslek programında makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi ve elektrik elektronik teknolojisi alanlarında eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimizi bu mesleklerde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sanayimizin ihtiyaç duyduğu teknik elemanların yetiştirilmesinde biz eğitim vermekteyiz. Geleceğin güçlü Türkiye’sini  kurmaya çalışmaktayız. Okulumuzda Anadolu meslek programında okuyan öğrencilerimiz 9. sınıfa geldiğinde sigorta primi yatmaktadır. Diplomasını alıncaya kadar sigortası yatmaktadır. 12. sınıftaki öğrencilerimiz işletmede meslek eğitimi adı altında haftada 3. gün işletmeye gitmekte 2 gün ise okula gelmekteler. 12. sınıfta okuyan öğrencilerimiz işletmeye gittiklerinde asgari ücretin 3 ‘de birini ücret almaktalar. Mezun olduklarında ise diplomalarının yanında iş yeri açma belgesi ve Avrupa da geçerli olan Europass  belgesi almaktadır. İş yerinin istediği ara elemanı okulumuz sağlamaktadır. Öğrencilerimizi  okulumuza kayıt olamaya davet ediyoruz”  dedi.
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş  ise ”Yunusemre ilçemizdeki meslek liselerinin tanıtımına devam etmekteyiz. Öğrencilerimiz okullarına gelmekteler ve güzel bir ortada eğitimlerine devam etmektedirler. Okulumuzda mesleki ve teknik Anadolu lisesinin yanında mesleki eğitim programları açıldı ve çırak kayıtlarımız devam ediyor”  dedi.
 
Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği Başkanı Abdurrahim Arslan  ise ”Manisa sanayisi hızlı gelişiyor ama teknik eleman yetişmesi sanayinin gelişim hızına yetişemiyor. Burada çok ciddi bir açık var. Ben tüm ailelere tüm öğrencileri  bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum. Özellikle makine bölümü, otomasyon bölümü, metal bölümü mezunu olup  işsiz kalan yok. Bu anlamda iş yapış şekillerimiz değişti. Sanayide tertemiz ortamlarda güç harcamadan arkadaşlarımız çalışıyor. Her türlü sosyal imkan var. Manisa’da mesleki eğitimi güçlendirmemiz gerekiyor. Sanayide bu gelişmişliğimizi sürdürebilelim” dedi.
 
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan Geriter ise  “Meslekler  arasında eğitim  zor olduğunu işin içine girince anladık. Yaptığımız bu değerli okulumuzu  Manisa geneline yayabilme ve daha faydalı olabilme amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir  anlaşma yaparak bu okulun daha fazla öğrencinin faydalanması amacıyla milli eğitim müdürlüğümüze devir ettik. Milli eğitim müdürlüğümüz başarılı çalışmalarını başarılı bir şekilde götürdü. Meslek eğitiminin tanıtıma ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizi meslek liselerine davet ediyorum” dedi.

 

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.