Bugün, 24 Haziran 2024 Pazartesi

Rüzgâr Enerjisi Potansiyelimiz Açıklananın 4 Katı

0

EKONOMİ 16.07.2021 00:10:03 1093 0
Rüzgâr Enerjisi Potansiyelimiz Açıklananın 4 Katı


Rüzgâr enerjisi sektöründe Türkiye’nin ilk online eğitim ve belgelendirme fırsatı sunan platformu Windbaba’nın Stratejik Çözüm Ortağı ve Akredite Kobi Danışmanı Bülent Yüce, Enerji Bakanlığı tarafından Rüzgar Enerjisi Potansiyel Atlası’nın (REPA) zaman kaybedilmeden güncellenmesi gerektiğini söyledi.

// 14 YIL ÖNCE YAYINLANDI

İlk olarak 2007 yılında yayınlanan REPA’da Türkiye’nin rüzgâr enerjisi potansiyel kurulu gücünün 38 bin Megavat (MW) karasal, 10 bin MW denizüstü (offshore) olmak üzere toplam 48 bin MW olarak açıklandığını hatırlatan Yüce, “Bu verinin yeni ölçümleme teknolojileri ve sektörde baş döndürücü teknolojik gelişim dikkate alarak güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
Sektörde görev yapan her seviyedeki profesyonelin karasal RES kurulu güç potansiyelinin en az 100 bin MW, denizüstü RES kurulu güç potansiyelinin ise en az 75 bin MW olduğunda mutabık kaldığına dikkat çeken Bülent Yüce, gerçek potansiyelin ortaya çıkması ile yerli ve yabancı yatırımcımın Türkiye’ye ilgisinde artış yaşanacağını vurguladı.

// “YARIMADAYIZ AMA SIFIR NOKTASINDAYIZ”

Üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada olan Türkiye’nin Denizüstü (Offshore) RES kurulumunda sıfır noktasında olmasının izahı olmayan bir durum olduğunu kaydeden Yüce, bu alandaki eksikliği giderici ihale süreçlerinin zaman kaybedilmeden tamamlanması gerektiğini belirtti.
 

Potanın Tarzanları, Çekya Ligi MVP’sini kadrosuna kattı

KURBAN BAYRAMI

MANİSA 1965 MASTERLER DERNEĞİ KURBANBAYRAM

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

  • Pazartesi 39.8 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 39.5 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.8 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.