Rusya Pazarının Açılması Üzümcüyü Sevindirdi

0

GÜNDEM 12.10.2016 11:19:41 1113 0
Rusya Pazarının Açılması Üzümcüyü Sevindirdi

Rusya pazarının açıldığını ifade eden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, 'Sarıgöl’de üzümlerimiz Temmuz ayından bu yana koruma amaçlı örtü altına alınarak bekletilmektedir. İhracatçılar şu sıra üzümleri alarak depolarda bekletiyorlar. Bir yandan üzümleri ihraç etmeye başlarken bir yandan da üzümde faaliyet olacak. Üzümde hareketlilik başladı. İlerleyen günlerde üzüm piyasasında canlanma başlayacak.' dedi.
'İÇ VE DIŞ PİYASAYA YETECEK ÜZÜMÜMÜZ VAR'
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl ovasında iç ve dış piyasaya yetecek yaş üzümün olduğunu savunarak, 'Sarıgöl’de şuan itibari ile 70 bin dekarlık örtü altında 180 bin ton yaş üzüm bekletiliyor. Sarıgöl’de aralık ayının sonuna kadar üzümler dalında beklemektedir. Geçen hafta içinde ilçe ve çevresindeki mahallelerden günde üç bin ton kesim yapılıyorken, bu günlerde günde beş bin ton üzüm kesimi oluyor. Rusya ihracatının açılması bizlerin yüzünü güldürdü. Anlaşmayı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ederim. Anlaşma üzüm piyasasına canlılık getirdi.' şeklinde konuştu. (İHA)

Vali Özkan: Bağımlılıkla Mücadele Geleceğimiz İçin En Öncelikli Konudur

Manisa’da Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Adımlar: İl Hayvan Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Manisa’da Sahipsiz Hayvanlar İçin Kararlı Adımlar

Kamu-Sen: Enflasyon Maaşları Eritiyor, Ek Zam Kaçınılmaz

Yunusemre’de Ağaçlandırma Alanlarında Bakım Seferberliği

Turgutlu Belediyesi’nden Şehre Estetik Dokunuşlar

Nazır Yaşar ve Ekibi Memleket Partisi’nden İYİ Parti’ye Katıldı

Anne Kart 8 Binden Fazla Annenin Yüzünü Güldürdü

  • Perşembe 34.8 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Cuma 37 ° / 16 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.1 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.