Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

RUŞEN GÜLTEKİN 'DEN ELEKTRİK ZAM TEPKİSİ

0

MANİSA-GENEL 16.02.2022 08:27:12 1109 0
RUŞEN GÜLTEKİN

Gültekin, kirası 3 bin liralara dayanan işletmelerin bu rakamın 10 ve 20 katını elektrik faturalarına harcadığını belitti. Gültekin işletmelerin yüksek gelen fatuaralar nedeniyle kepenk kapattığını veya devren saltık levhalarını astığını belirterek, yetkililerden sektöre yönelik iyileştirmelerin yapılmasını istedi.
Bir çok üyeden gelen şikayetler nedeniyle açıklama yaptığını ifade eden Manisa Unlu Mamülleri ve Gıda Üreticileri Derneği Başkanı Ruşan Gültekin, “Türkiye şartlarında 3 bin liraya kadar kira veren işletmeler artık 25-30 bin aralığında elektrik faturalarını ödemeye başladı. Bunun sürdürülebilirliği yok. Çoğu işletme kapatmak zorunla kaldı. Bu hafta 5-6 tane işletme devren satılık levhalarını astılar. Bizim pandemi döneminde sıkıntılarımız oldu. Pademiden sonra gelen zamlardan da kendimizi kurtaramadık. Kiraların 10 ve 20 katı faturalar gelmekte. Bizim meslektaşlarımız bu ödemeleri yapamıyor. Bizim ile ilgili kurumlara bu sorunu iletiyoruz. Bu hafta yüzde 7’lik bir indirim geldi. Bizim sektöre yönelik kapasite ve gerek bizim sektöre indirim olur. Çözüm için gerekenlerin yapılmasını istiyoruz.” dedi.
Gültekin şöyle konuştu: “Anayasa’nın 174’üncü maddesi devlet esnafını korur ifadesine istinaden devletimizin bu hakkımızı gözetip bizi korumasını istiyoruz. Elektrik dağıtım firmalarına karşı bizi korumalılar. Ham maddeden tutun tüm tedarik zincirine kadar bize yardımcı olmalarını itiyoruz.”

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.