Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Roman Vatandaşlara Ev Müjdesi

0

GÜNDEM 31.10.2016 12:05:28 1064 0
Roman Vatandaşlara Ev Müjdesi

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Roman vatandaşların ciddi anlamda barınma sorunu olduğunu, bu sorunun giderilebilmesi için de Ankara’da TOKİ ile görüşmeler yapılarak Saruhanlı’da yaşayan Roman vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan Saruhanlı Belediyesi, 10 dönümlük arsa üzerine 50 konut inşa etmek için çalışmalara başladı.

Edinilen bilgiye göre; Saruhanlı ve bağlı mahallelerinde yaşayan ancak ev sahibi olmayan Roman vatandaşların içinde bulunduğu sıkıntıyı ortadan kaldırmak ve Roman vatandaşların da ev sahibi olmalarını sağlamak maçıyla Saruhanlı Belediyesi TOKİ ile ilk etapta 50 konut yapılması için çalışma başlattı.

HENÜZ PROJE AŞAMASINDA

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Roman vatandaşların kalıcı ve sağlıklı barınmalarını sağlayacak konut projesinin henüz proje aşamasında olduğu, 2017 yılının ilk aylarında çalışmaların tamamlanarak gerekli duyuruların yapılacağı belirtildi.

SARUHANLI İÇİN DE GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Saruhanlı’da hızla devam eden yapılaşma olmasına rağmen, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olamadığını da göz önüne alan Saruhanlı Belediyesi, dar gelirli ve emekli vatandaşlara yönelik de TOKİ ile görüşmelere başlayacak. En az 120 konutluk inşaat için ilk etapta arz-talep dengesine bakılacak. Yeterli miktarda talep olması halinde belediye tarafından belirlenecek bir alana toplu konut yapılması için düğmeye basılacak. İlçede yaşayan ancak bugüne kadar ev sahibi olamamış dar gelirli vatandaşlar da TOKİ-Saruhanlı Belediyesi işbirliği ile yıllardır özlemini çektikleri evlerine kavuşacak.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: roman-vatandaslara-ev-mujdesi
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.