35 yıldır resim sanatıyla ilgilenen Ressam Hidayet Gültekin'in yakın zamanda 50 yıl öncesini resmettiği eski Manisa tablosu ile 300 yıl öncesini anlatan Kurşunlu Han tablosunu büyük beğeni toplamıştı. Ünlü ressam bu kez Hatuniye Camisi'ni çizdi. 1490 yılında II.Bayezid’ın eşi Hüsn-i Şah Sultan tarafından yaptırılan Hatuniye Camii, Manisa'nın simge camilerinden birini oluşturuyor. Gültekin bu kez tabloda eski ve yeniyi birleştirdi. Oryantal bir ezgiyle tuvale dokunan Gültekin'in çizimi adeta gerçeği aratmadı. Tablo hakkında bilgi veren Gültekin, 'Tablo oryantal tarzda çalışıldı. Eskiyi yöresel kıyafetlerle destekledim. Bundan sonra Manisa'nın tarihi mekanlarını tuvale dönecem. Bu Manisa'ya karşı bir sorumluluk ve görev olarak adlediyorum' dedi.
Gültekin ayrıca şunları ekledi: 'Manisa eskiye nazır bir medeniyetin Ege'deki önemli durmak noktası. Magnezlerden, luvilere, romanlara; Bizans'a, Yunanlara, Türklere kadar daha nice medeniyetlere tanışmış ve kültür olarak kaynaşmıştır. Bu konuda kıymetli tarihçimiz Ali Haydar Aksakal büyük bir değer ve yaşayan arşivimizdir . Ayrıca kıymetli Dr. Fahrettin Er Manisa tarihi konusunda takdir ettiğim ayrı bir uzmandır. Kendisi Osmanlı'dan Atatürk'ten günümüze kadar devasa bir koleksiyonun sahibi, ben evinde teras dahil boş duvar görmedim. Manisa olarak adeta devasa bur müze konumundaydı. Daha nice sanatsever ve koleksiyon sahipleri var. Kendi rızaları olmadan açıklamam doğru degil. Bunlarla görüşülüp rızaları dahilinde Manisa eski kültür ve sanat evi projesi gündeme getirilebilir. Ben de buraya eski Manisa tablolarımın röprodüksiyonlarını gönül rahatlığıyla hibe edebilirim.'
HİDAYET GÜLTEKİN KİMDİR?
İşletme mezunu olan Ressam Hidayet Gültekin, resim sanatına lise öğrencisiyken ilgi duyar. Sivas’ta ressam ve heykeltraş Selahattin Aydemir’in atölyesinde 6 yıl çalışır. Camilerde motif işlemeciliği, dekorasyon işleriyle uğraşır. 14 kişisel sergi ve pek çok karma sergi açar. Manisa’da trafoların boyanmasını işini tamamlar ve trafoların güzel bir görünüm kazanmasını sağlar. Evinin terasını resim atölyesine çevirir. Valilik projesi gereği 28 okulun iç ve dış duvarlarına ücretsiz olarak çizgi film karakterleri, Atatürk ve Türk büyüklerinin resimlerini yaparak okulun içine ve dışına sanatsal bir boyut getirir. Ressam Hidayet Gültekin, Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa, Belçika gibi birçok Dünya ülkesini gezerek farklı sanatçılarla tanışma fırsatı bulur. Ressam Hidayet Gültekin, 10 yıl Taytanlı İlhan, Hafsa Sultan, Kazım Karabekir, Ahmet Tütüncü İlköğretim Okullarıyla, 85. Yıl Çok Programlı Lisesi’nde görev alır. Bu okullarda bir taraftan öğrencilerin güvenliğini sağlarken diğer taraftan sosyal çalışmalarda önemli rol üstlenir. Bu süre zarfında düzenlenen okul gecelerinde de korolara bağlaması ile eşlik eder. Ressam Hidayet Gültekin, sanatsal ve sosyal çalışmalarını Manisa Atabey Anaokulu’nda sürdürmekte olup ayrıca Kurşunlu Han'da bulunan resim atölyesinde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.