Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

PRF. DR. RANA KİBAR CBÜ REKTÖRLÜĞÜNE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Rana Kibar, görevi rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’tan devraldı.

MANİSA- EĞİTİM 1.08.2023 17:14:00 3131 0
PRF. DR. RANA KİBAR CBÜ REKTÖRLÜĞÜNE BAŞLADI

1999 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Rana Kibar, görevi rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’tan devraldı. 

 

Rektör Rana Kibar, üniversitenin 8. rektörü olurken, Semra Öncü’den sonra ikinci kadın rektör, ilk başörtülü rektör oldu.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen törende yeni rektör Prof. Dr. Rana Kibar'a rektörlük cübbesini de Prof. Dr. Ahmet Ataç giydirdi. Devir teslim töreninde konuşan Ataç,  "Bu görevler hiç kimseye kalıcı değil süresini tamamlayan görevini teslim ediyor. Bana bu görevi 4 yıl önce tebliğ eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 
Tören ile birlikte rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Rana Kibar ise konuşmasında, "1999 yılında araştırma görevlisi olarak başladığım Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu makamda olmaktan gurur duyuyorum. Bizleri bu makama uygun gördükleri için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah rabbimizin izni ile buradan aldığımız bayrağı en güzel şekilde Manisa için milletimiz için Türkiye yüzyılına yakışacak şekilde hizmet ederek çok daha ilerilere taşıyarak üniversitemizi çok daha iyi konumlara getirmeyi istiyoruz." ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından MCBÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Prof. Dr. Ahmet Ataç’ı uğurladı ve koltuğuna oturdu. Muradiye’nin eski belediye başkanlarından olan Münir Kibar’ın kızı olan Rana Kibar babası ve annesine sarılarak mutluluğunu paylaştı.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: . . KİBAR REKTÖRLÜĞÜNE BAŞLADI
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.