Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Polinas, Erasmus Projesinde Hırvatistan'da

“Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”, Erasmus+ stratejik ortaklığı kapsamın da hazırlamış olduğu “İnsan Hakları Eğitimi” Projesi ile üç öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan ekip Hırvatistan’ın Varazdin şehrine gitti.

MANİSA- EĞİTİM 12.10.2022 00:00:00 1811 0
Polinas, Erasmus Projesinde Hırvatistan

 

Manisa’nın önde gelen Meslek Liselerinden “Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”, Erasmus+ stratejik ortaklığı kapsamın da hazırlamış olduğu “İnsan Hakları Eğitimi” Projesi ile üç öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan ekip Hırvatistan’ın Varazdin şehrine gitti.

Türkiye, Hırvatistan, İspanya, Portekiz, Romanya ve Slovakya’dan okulların ortak hazırladığı projenin genel amacı, Avrupa Konseyi standartları ve uygulamalarına dayalı ayrımcılık karşıtı yaklaşımlar uygulayarak örgün eğitim sisteminde demokratik bir kültür oluşturup eğitim kalitesini artırmak.

Projenin Polinas MTAL Koordinatörü Zeynep Öztürk, “İlk özel hedefimiz, öğretmenler, personel, öğrenciler ve yerel topluluklar arasında kapsayıcı eğitim ve demokratik okul kültürüne ilişkin kavram, politikalar, uygulamalar ve faydalar hakkında bilgi ve farkındalığı arttırmak, ikinci özel hedefimiz ise, savunmasız gruplara yönelik önyargıları ve ayrımcı yaklaşımları ortadan kaldırmak ve şiddet olaylarını ele almaktır” dedi. Proje için 5 ülkeden Hırvatista’ın Varazdin kentine gelen ekipler, 5 gün boyunca konu ile ilgili sunumlar, seminerler yaptığı gibi ülkenin doğal ve tarihi noktalarını da gezme fırsatı buldu. Öğrenci ve öğretmenler için farklı kültürleri tanıma şansı veren projenin bir sonraki ayağı, Polinas MTAL’den öğrenci ve öğretmenlerin de katılımıyla 23-28 Ekim 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Başkenti Bükreş’te gerçekleştirilecek.

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.