Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖZGÜRLER: KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİSİ CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA DA İLETİLMİŞTİR

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanları istişare toplantısı Sarıgöl Türk Eğitim-Sen ilçe temsilciliğinin ev sahipliğinde Sarıgöl ilçesinde yapıldı.

MANİSA-GENEL 8.01.2023 00:00:00 1176 0
ÖZGÜRLER: KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİSİ CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA DA İLETİLMİŞTİR

 

 

 

 

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanları istişare toplantısı Sarıgöl Türk Eğitim-Sen ilçe temsilciliğinin ev sahipliğinde Sarıgöl ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, “Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulumuz acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Ertesi sabah Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapılan görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına da ilettilmiştir.” dedi. Başkan Koray Özgürler, Maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atıldığını söyleyerek, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını belirtti. Özgürler Kamu çalışanlarına ve emeklilere seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacağını söyledi.

“KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİSİ CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA DA İLETİLMİŞTİR”

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, “Türkiye Kamu-Sen olarak, Salı günü açıklandığı an itibariyle %25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını kamuoyu ile paylaşmıştık.

Nitekim o akşam bu amaçla Türkiye Kamu Sen olarak gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi bugün yapılan açıklamayla yankı bulmuştur.

Bunun üzerine Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulumuz acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Ertesi sabah Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapılan görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına da iletilmiştir.” dedi

“KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAMIŞTIR”

Başkan Koray Özgürler, “Sayın Cumhurbaşkanının Çarşamba günkü Grup toplantısında yaptığı açıklamada, maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır.

Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır.

Bir kez daha görülmüştür ki, memurumuzun sendikal mücadeleye destek vermesi kazanımların asıl mimarıdır.

Bu vesileyle Salı akşamı gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe büyük katılım sağlayarak kamu çalışanlarının sesi olmamızı sağlayan kamu görevlilerimize ve emeklilerimize teşekkür ediyor, mücadelemizin kararlılıkla süreceğini bir kez daha ifade ederiz.” İfadelerini kullandı.

“SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİNİ TİTİZLİKLE YERİNE GETİRECEĞİZ”

Son olarak “Türk Eğitim-Sen cesur, ilkeli ve mücadeleci sendikal istikametini sürdürme noktasında azim ve kararlılığını taviz vermeden sürdürecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Eğitim Sen’in sendikal hedef ve politikasını belirleyen tek ölçüt, eğitim çalışanların hak ve kazanımları olacaktır. Sendikamızın durduğu yer, her durum ve koşulda ve hiçbir denge hesabı gütmeden çalışanların yanı olacaktır” diyen Başkan Özgürler,

“20-23 Ocak 2023 tarihinde Ankara’da, sadece yıkıcı bir eleştiri yapmak yerine nasıl daha iyi daha kapsayıcı bir kanun haline getirebiliriz kaygısı ile Sendika olarak sürecin bütün taraflarını bir araya getireceğimiz bir Çalıştay düzenliyoruz. Öğretmen yetiştirme, öğretmenin seçilmesi atanması ve yer değiştirmesi, öğretmenin hizmet içi eğitimi ve gelişimi, okul yöneticisinin seçimi ve atanması, öğretmenin görevde yükselme ve eğitim yöneticiliğine geçişi, öğretmenin mali ve sosyal hakları, öğretmenin denetimi ile verilecek ödül ve cezalar, öğretmene şiddet ve mobbing, öğretmenin emekliliği gibi başlıkların masaya yatırılacağı Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı’nın Türkiye’nin en etkili Sendikası Türk Eğitim Sen’in öncülüğünde sorunların nasıl ortalama akıl yerine ortak akıl ile çözüleceğini bir göstergesi olarak Türkiye eğitim tarihinde yerini alacağına inanıyorum ve hayırlı olmasını diliyoruz

Eğitim çalışanları şundan emin olsun: Türk Eğitim Sen olarak tek derdimiz eğitimin ve eğitim çalışanlarının hak, kazanım ve talepleridir. Otuz yıldır olduğu gibi, bundan sonra da sorumluluğumuzun gereğini titizlikle yerine getireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 


 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.