Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Özen, “2019 Demokratlar açısından bir dönüm noktası olacak”

1

GÜNDEM 9.01.2019 18:10:00 976 0
Özen, “2019 Demokratlar açısından bir dönüm noktası olacak”

Manisa 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hakan Özen, “Yeter söz milletin! deme cesaretini gösteren ve yaşam biçimiyle, teorisiyle bunu hayatına entegre eden herkes demokrattır. Yaşadığımız konjünktörün şartlarını göz önüne aldığımızda ise 2019 yılının Demokratlar açısından yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Manisa 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Hakan Özen yapmış olduğu açıklamasında 2019 yılının Demokratlar ve tam demokrasi için bir dönüm noktası olacağını söyledi. Demokrat Parti'nin kuruluşunun 73. yıldönümünü de kutlayan Özen, “7 Ocak 1946'da kurulan ve aziz milletimizin oylarıyla 14 Mayıs 1950'den demokrasinin askıya alındığı 1960'a kadar iktidar partisi olarak Başvekil Adnan Menderes Genel Başkanlığında çok önemli kalkınma hamlelerini gerçekleştiren Demokrat Parti'nin başarısının taçlandığı yerlerin başında Ege Bölgesi gelmektedir. Manisa ise her zaman demokrat anlayış ve misyona sahip çıkarak demokratların kalesi olma başarısını göstermiştir. Millet’in egemenliği”ni tesis etme hedefini taşıyan Manisa 1946 Demokratlar Derneği bu kararlılık ve inanç ile birilerine şeflik etmek için değil üzerine almış olduğu sorumluluk ve taşıdığı misyona uygun olarak millete ancak milletin egemen olması gerektiği inancı ile çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

“Demokrat misyona sahip çıkmak biz Demokratların boynunun borcudur” diyen Özen, “Başvekilimiz Adnan Menderes o dönemin Bakanları Fatin Rüstü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın yanısıra bu kutsal davaya inanmış olan demokrat kadrolar millet için hayalini kurdukları, tesisi için hayatlarından oldukları davaları için darbelere, tertiplere, idamlara dayanmış ve bugün bizlere demokrat anlayış ve yaşam biçimini miras bırakmışlardır. Bu miras biz demokratlara ana sütü gibi helaldir. Ama aynı demokrasiyi canımız pahasına dahi korumak yine biz demokratların boynunun borcudur. Türkiye, içinde bulunduğu süreçte o ya da bu sebeplerle 1946’da ihtiyaç duyduğundan daha ciddi şekilde demokrasiye ihtiyaç duymakta, demokrasiyi uygulayacak kadroları aramaktadır. Şu açık ve net bir şekilde anlaşılmalıdır ki hedefimiz tam demokrasi, şiarımız demokrat Türkiye, vazgeçilmezimiz ise Cumhuriyet'tir. Şunu bilsinler ki Cumhuriyetle sorunu olanların yine en büyük sorunu biz demokratlar olacaktır” diye konuştu.

“Manisa 1946 Demokratlar Derneği olarak ifade özgürlüğünü, din ve vicdan özgürlüğünü, girişim özgürlüğünü hayatî önemde görüyoruz” diyen Özen, “Toplumun her kesiminin vatanın geleceğinde söz sahibi olma hakkını kabul ediyoruz. Her bireyin korkularından kurtulmasını sağlayacak, devleti baskının öznesi değil hizmetin nüvesi yapacak bir anlayışa sahibiz. Kaybedilen özgürlüklerin, yok sayılan insanlık onurunun, muhalefet etme hakkının geri verilmesini amaçlıyoruz. Toplumdaki işbirliğinin, karşılıklı saygıyı da beraberinde getireceğine inanıyoruz. Adalet, Hoşgörü, Dayanışma ve Beraberlik temeline demokrasinin en doğru yol olduğuna inanıyoruz. Geçmişte olduğu gibi içinde bulunduğu her türlü sıkıntı, sorun ve engeli aşmasının yolu, Milleti yeniden demokrat anlayışla buluşturmaktır. Manisa'dan Edirne'ye, Edirne'den Kars'a, Kars'tan İstanbul'a, İstanbul'dan Başkent Ankara'ya kadar yurdun dört bir köşesindeki demokrat kadrolar bunu yapabilecek güç, kapasite ve cesarete sahiplerdir. Bu kutsal davanın, Demokrasi’yi Türkiye’de temin ve tesis etmeye başladığı günden beri, kendine kılavuz edindiği “Doğruluk” ve “Adalet” anlayışı, Hoşgörü, Dayanışma ve Beraberlik anlayışları Demokratlığın özünü oluşturmaktadır. Tüm bu değerlendirmeler üzerine bize düşen görev hep birlikte demokrat anlayışa sımsıkı sarılmaktır” dedi.

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.