Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

NİHAL AKÇURA LİSESİ YURTDIŞINA (İTALYA’YA) STAJA ÖĞRENCİ YOLLADI

Manisa Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Lisesi koordinatörlüğünü yaptığı Erasmus proje kapsamında iki haftalığına (29 Eylül-12 Ekim 2022) tarihleri arasında İtalya’ya 5 Yiyecek Öğrencisini ve 1 Meslek Öğretmenini staja yolladı.

MANİSA- EĞİTİM 8.10.2022 00:00:00 1407 0
NİHAL AKÇURA LİSESİ YURTDIŞINA (İTALYA’YA) STAJA ÖĞRENCİ YOLLADI

 

 

Manisa Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Lisesi koordinatörlüğünü yaptığı Erasmus+ 2020-1-TR-KA102-080717 numaralı, “Yiyecek İçecek Alanında Avrupa Standartlarında Kalite Artırımı” isimli proje kapsamında iki haftalığına (29 Eylül-12 Ekim 2022) tarihleri arasında İtalya’ya 5 Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğrencisini ve 1 Meslek Öğretmenini staj yapmak üzere uğurladı.

Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Akdeniz; “Bu proje kapsamında İtalya’nın güneyinde Lamezia kentine bağlı Nicotera tatil beldesinde deniz kenarında yer alan Mimosa tatil köyünde (5 Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğrencimiz ve 1 Meslek Öğretmenimiz iki haftalığına stajını yapacaklardır. Orada İtalyan geleneksel yemeklerini, İtalyan tatlılarını ve sıcak içeceklerin hazırlanışını ve yapılışını İtalyan eğitmenlerden uygulamalı olarak öğreneceklerdir. İtalya da (Cappuccino, Expresso, Caffelatte, Caffe Coretto vb ) içecekleri İtalyan eğitmenler tarafından önce teorik bilgiler alacaklar ve sonrasında uygulamasını yapıp servisini yapacaklardır. Katılımcılarımız başta, Pizza, Spagetti, Lazanya, Tortellini, Chicken Parmigiana, Panini, Osso Buco vb. yemek çeşitlerini aslına uygun nasıl yapıldığını yerinde eğitimin alarak öğrenip uygulamasını yapacaklardır. Yemek pişirme teknikleri ve kullanılan malzemeler öğrenilecek ve mesleki beceriler üst seviye de kazandırılacaktır Ayrıca orada ev sahibi ülkenin isteği ile bir Türk yemeği ve tatlısı uygulaması yapılacaktır. Katılımcılarımız bu iki ülkede yiyecek uygulamaları yaparken ikinci dilleri olan İngilizceyi kullanma fırsatı bulacaklar ve dillerini geliştireceklerdir. Ayrıca ortaklarımız tarafından kültürel geziler yapılacak şehrin tarihi ve önemli yerlerine ziyaretler gerçekleştirilecektir. Katılıcılarımızın vizyonu gelişecek ve yurtdışı deneyimleri olacaktır. Staj sonunda elde edecekleri Europass belgeleri ve katılım sertifikalarıyla yurtdışında çalışma imkanı bulacaklardır. Burada elde ettiği deneyim ve bilgilerini okulda arkadaşlarıyla paylaşacaklar ve onlarında yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunacaklardır. Ayrıca proje amaçları doğrultusunda videolar hazırlayarak sosyal medyada deneyimlerini çok fazla kişiye aktaracaklardır.”

 

 


Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.9 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.