Bugün, 23 Mayıs 2024 Perşembe

MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar Romanya’ ziyaretini değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD ) Manisa Şubesi, üyelerine Avrupa’da yeni pazarlar bulmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

17.09.2022 16:40:00 1075 0
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar Romanya’  ziyaretini değerlendirdi

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD ) Manisa Şubesi, üyelerine Avrupa’da yeni pazarlar bulmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar eşliğinde 5 kişilik bir ekip ile Avrupa’ya açılan bir kapı olan Romanya’yı ziyaret etti. 4 günlük ziyarette firmalarla ikili görüşmeler yapıldı. 

Gerçekleştirilen Romanya ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, “Romanya’da biz ekibimizle birlikte fizibilite çalışması yaptık. Romanya, Avrupa’ya açılan lojistik bir kapı. Konum itibariyle, AB üyeliği itibariyle bizim ve üyelerimizin ticaret yapmasına elverişli bir ülke olarak öngörüyoruz. Biz bu ülkeye 10 ay önce bir arkadaşımızı fizibilite yapması için görevlendirdik. Ülkede çalışmalar yaptı. Bizde bu çalışmalar ışığında, MÜSİAD Manisa Şubesi yönetim kurulu üyelerimizle beraber bir ziyaret gerçekleştirdik. Orada MÜSİAD Romanya Başkanı Cem Aksoy ile bir araya geldik.  Bükreş Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Naci Akdoğan’ı ziyaret ettik. İkili görüşmeler yaptık firmalarla. Bir tekstil firmasına ziyarete gittik. Shardoray Tekstil firması ve Uyafa Avrupa Kordinatorü Necati Alçık ile bir araya geldik. Söz Media Ceo’ su Aydın Doğan’ı ziyaret ettik. Aynı zamanda Kafkas Derneğinin başkanlığını yapıyor. Costeşti Belediye Başkanı İon Baıcea’yı ziyaret ettik. Türkiye’den yatırımcı beklediklerini ifade ettiler. Bükreş’te bulanan Maarif okullarına ziyarette bulunduk, Romanya Direktörü Alparslan Ateş’ten bilgiler aldık. Dascalu bölgesine gittik. Orada Türkiye’den tedarikte bulunan firmaları ziyaret ettik. Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası (CCIB) Başkanı Luliu Stocklosa ile bir araya geldik. Burada iki ülke arasındaki ticaret görüşüldü. Bükreş’ te bulunan ve Kültür Bakanlığımıza bağlı, Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Müdürü Mustafa Yıldız’ı ziyaret ettik. Romanya da gıda sektörünün ana tedarikçilerinden Pak Brand ve Fruktland firmaları sahibi Muhittin Türkmenoğlu ile Grand Cotton Market sahibi Yavuz Yılmaz’ı ziyaret ettik. Piteşti Şehrinde inşaat, gayrı menkul ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren Sc Trade Holy-Land Srl firma sahibi El Saqqa Jamal ile bir araya geldik.  4 günlük bir program oldu. Manisa’dan 5 kişi katıldık. Bizim bu ziyaretteki amacımız MÜSİAD Manisa olarak, Türkiye ile Romanya arasındaki ticaretin gelişmesine katkıda bulunmak. Orada inşallah bir ticaret merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Romanya ile bir köprü kurmak istiyoruz. Bu köprü vazifesiyle üreticilerimizin ürünlerini, Romanya ve Romanya üzerinden Avrupa pazarına açmayı hedefliyoruz” dedi.

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Perşembe 29.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.6 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.4 ° / 14.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.