Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MURADİYE CAMİİ  DEPREM TERAZİLERİ YILLARA MEYDAN OKUYOR

Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olan Muradiye Camii’nde 1585 yılında yapılan, caminin sağlamlığını ve depremde zarar görüp görmediğini gösteren 437 yıllık deprem terazi taşları yıllara meydan okuyor.

MANİSA-GENEL 14.11.2022 13:09:00 1413 0
MURADİYE CAMİİ  DEPREM TERAZİLERİ YILLARA MEYDAN OKUYOR

 

 

Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olan Muradiye Camii’nde 1585 yılında yapılan, caminin sağlamlığını ve depremde zarar görüp görmediğini gösteren 437 yıllık deprem terazi taşları yıllara meydan okuyor. 

Manisa’da yapılan tatbikat sonrası camide şehitlerimiz ve depremlerde hayatını kaybeden insanlar için dua edildi.

12 Kasım 1999 tarihinde Düzce’de meydana gelen depremin 23.yıldönümü kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da ‘Deprem anı ülke tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, gerçekleştirilen tatbikat sonrası Muradiye Camii’ni ziyaret ederek, deprem terazi taşlarını inceledi. Kaymakam Çaykara’ya, Yazı İşleri Müdürü Nurullah Odabaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Şehzadeler İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Erhan Özel eşlik etti. Kılınan namazın ardından Manisa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ceyhan tarafından dua edildi.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Şehzadeler ilçemizde de 18.57’de deprem tatbikatı yapıldı. Gediz Anadolu Lisesi’nde çök kapan tutun tatbikatını gerçekleştirdikten sonra bu tarihi mekanda Mimar Sinan’ın yaptığı Muradiye Camii’nde yapılan bu sütunlarla atalarımızın depreme ne kadar duyarlı olduklarını görüyoruz. Çünkü Mimar Sinan yaptığı hemen hemen bütün eserlerinde bu mihrapta depremin getireceği hasarları tespit etmek ve hatırlatmak amacıyla dönen sütunları yapmış. Eğer bu sütünün dönmesinde bir sıkıntı varsa toprak kayması ve toprak hareketleri tehlike arz ediyor demektir. Dolaysıyla biz Mimar Sinan’dan gelen kadim şehir Şehzadeler’deki deprem duyarlığını gelecek nesillere aktarma adına bunu yapmak istedik. Rabbim atalarımızdan bize bıraktıkları bu eserlerden razı olsun. Kazasız belasız günler nasip etsin. Depremi engellemek mümkün değil. O bizim takdirimiz dışında. Ama alınan tedbirlerle en aza indirmek mümkün. Bu konuda gayret gösteriyoruz. Paniğe kapılmadan depremden en az hasarla çıkmanın mücadelesini veriyoruz” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.