Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Muhtar Bedriye Pehlivan’dan Manisalı siyasilere birlik çağrısı

0

GÜNDEM 15.08.2017 18:02:02 1949 0
Muhtar Bedriye Pehlivan’dan Manisalı siyasilere birlik çağrısı

Özel Haber: Berna Memiş

 

MANİSA’DA KONFEDERASYONA ÜYE TEK DERNEK

Manisa Yunusemre İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı BedriyeYıldız Pehlivan, gerçekleştirdikleri son yönetim kurulu toplantısının ardından Manisa Yenigün Gazetesine bazı açıklamalarda bulundu. Pehlivan, “Toplantımızda sosyal projelerde daha çok yer alma kararı aldık.  Özellikle kırsaldaki hizmetler konusunda muhtarlarımızla ortak hareket etmeye devam edeceğiz.  Yunusemre Muhtarlar Derneği Manisa’daki ilçe muhtarlar dernekleri arasında  konfederasyon üyesi olan tek dernek. Konfederasyon çalışmalarına devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Karabük toplantısı var. Geçen ay Hatay’a toplantıya gittik. Bu toplantılarda Türkiye’nin her bölgesinden muhtarlar bir araya geliyor. Gittiğimiz illerdeki belediyelerin örnek çalışmalarını inceliyor ve o yöreyi dolaşıyoruz. Türkiye’yi tanımış oluyoruz.  Bu vesileyle farklı belediye çalışmalarını görme imkanı buluyor, belediye başkanları ve milletvekilleri ile tanışıyoruz. Nasıl çalıştıkları konusunda fikir sahibi oluyoruz” dedi.

ÖNCÜ DERNEK OLDULAR

Yunusemre Muhtarlar Derneği olarak pek çok konuda öncülük ettiklerini belirten Bedriye Yıldız Pehlivan, “Şu an Manisa ilimizde diğer ilçelerdeki muhtar dernekleriyle de iletişim halindeyiz. Onlarla görüşmeler yapıyoruz. Onların sıkıştığı noktalarda da destek olmaya çalışıyoruz.  17 ilçemizdeki derneklerle bir araya geliyor ve ortak akıl üretiyoruz. Bu anlamda öncü bir dernek olduk” dedi.  Muhtarlar Konfederasyonu üyesi  olmalarından ötürü bazı artılara sahip olduklarını söyleyen Pehlivan, “Yunusemre muhtarlarımdan birisi ülkenin herhangi bir yerine gittiğinde orada onu karşılayacak misafir edecek, derdiyle sıkıntısıyla ilgilenecek bir muhtar arkadaşı var. Türkiye’nin doğusundan batısına tüm illerde böyle bir iletişim kurmuş durumdayız.  Bu büyük bir dayanışma. Diğer ilçelerimizi de bu ağa dahil etmeye çalışıyoruz” dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’den talepleri üzerine Türkiye’de muhtar maaşlarında promosyon alan ilk il olduklarını hatırlatan Pehlivan, “Muhtar promosyonları konusunda talebimizi değerlendiren Sayın Valimiz bankalarla anlaşmamızı sağladı. Biz başka bir bankaya geçiş yaptık ve sadece Yunusemre ilçesindeki muhtarlar değil tüm Manisa genelindeki 1088 muhtar promosyon aldı. Manisa bir öncü oldu. Diğer iller de bizi arayarak bu konuda bilgi aldı ve kendileri de promosyon anlaşmalarına başladı. Sayın Valimize sizlerin aracılığı ile bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bunun gibi örnek alırken, örnek olduğumuz konular da var” diye konuştu.

“DİĞER İLLERDE TÜM SİYASİLER UYUM İÇİNDE”

Muhtarlar Konfederasyonu toplantılarına katılmak üzere pek çok il dolaştıklarını söyleyen Pehlivan, “Genel olarak gittiğimiz illerde tüm siyasileri uyum içinde görüyoruz.  Manisa’da bu uyumu çok fazla göremiyoruz maalesef.  Örneğin geçtiğimiz aylarda Hatay’a gittik. Oradaki belediye başkanıyla diğer vekillerin nasıl uyum içinde olduğunu gördük. Adıyaman’a gittik aynı şekilde. Gittiğimiz birçok ilde şehrin yöneticilerinin siyasi parti ayrımı gözetmeden bir arada olduklarını, fikir alışverişinde bulunduklarını, hatta birbirlerine çok güzel teşekkür ettiklerini gördük. Adıyaman’da belediye başkanı AK Partili ama tüm partili vekillerle bir arada çalışıyor ve hatta şakalaşabiliyorlar.  Bunlar hoşumuza giden şeyler.   Onların bir arada oluşları  bulundukları kente de yansıyor. Herkes daha sakin daha anlayışlı. Manisa’da da aynı şekilde tüm siyasilerin ve yöneticilerin el ele baş başa hizmet etmesini istiyoruz. Bu gezilerimizde ve toplantılarda muhtar sorunlarını konuşurken, bu sorunların oradaki belediyelerce nasıl çözüldüklerini de görüyoruz.  Bizim için sunabileceğimiz bir örnek oluyor” dedi.

“BİZ MUHTARIZ PARTİ AYRIMI GÖZETMEYİZ”    

Muhtarların çalışma prensibi olarak çıkış noktasının siyasi olmadığını hatırlatan Pehlivan, “Biz muhtarız biz her yere gideriz. Derdimiz tasamız neyse parti gözetmeksizin çalışırız.  Muhtar kendi öz inancıyla, medeni öz güveniyle çıkar ve arkasında siyasi bir güç yoktur.  Ve seçildikten sonra da siyasilerle iletişim içindedir ama siyaset açısından değil; sadece onlardan hizmet alma adına ilişki içindedir.  Biz muhtarlar olarak hiçbir şekilde siyasi ayrım olmaksızın, her yere eşit hizmet gitmesini istiyoruz.  Bu eşit hizmet yapılırken buradan bu oy çıktı diye değil, tam tersi yapılan hizmet vatandaşadır. Yaptığın hizmet zaten sana oy olarak dönecek.  O hesap bizim hesabımız değil. Biz bir hizmet ederken hizmet aldığımız yer oy kazansın diye değil, benim vatandaşım kazansın düşüncesindeyiz.  Benim vatandaşım hizmet alsın diye düşünüyoruz. Yerel yönetimlerin muhtarlarla birlikte çalışmasının kendilerine kazanç sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Yunusemre muhtarları olarak eşit hizmetten yana olduklarının altını çizen Pehlivan, “Yukarıdaki siyaset bizi ilgilendiriyor.  Muhtarların siyasete çok fazla dahil edilmesini istemiyoruz. Muhtarlarla belediyelerin yerel yönetimin her zaman bir arada olması içli dışlı olması gerekiyor. Ama içli dışlı olmadığınız zaman bu sefer kopukluk oluyor. Kopukluk olunca da haliyle insan psikolojisi.. Cumhurbaşkanımız  ‘Benim muhtarlarım’ diyor. Sahiplenme var. Aynı sahiplenmeyi tüm yerel yönetimlerin yapmasını istiyoruz” dedi.

“YEREL YÖNETİCİLERE KARŞI SAYGISIZLIK YAPMADIK YAPMAYIZ”

Manisa’daki yerel yönetimlerden bahseden Pehlivan, “Bu sahiplenme Manisa’da genel olarak var.  Manisa Büyükşehir Belediyesi olsun, Yunusemre Belediyesi olsun iletişim halindeyiz.  Başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile görüşüyoruz. İşler devam ediyor.  Muhtar arkadaşlarımızla birlikte vatandaşa siyasi görüşünü sormadan taleplerini dikkate alıyoruz. Aynı konuda çok fazla talep geliyorsa üzerine gidiyoruz.  Bunda sıkıntımız yok ama aynı şekilde muhtarların da siyaseten kullanılmasını istemiyoruz. Bizlerin yerel yöneticilere karşı saygısında sıkıntı yok. Hiçbir şekilde hiçbirisine saygısızlık yapmadık. Yapmayız da.  Muhtar olarak her zaman önceliğimiz ilgili belediye ile görüşmektir. İlgili belediyeye derdimizi anlatmaktır. Bizim yetmediğimiz yerde vatandaş da derdini anlatır. Olan işte memnuniyetimizi dile getiririz. Bir hizmeti yapan hangi belediye ise hakkını veririz zaten.  Bir belediyenin yaptığı hizmeti diğer belediye yaptı demeyiz. Olmaz zaten. Çünkü işlerin çerçevesi çalışma standartları belli” açıklamasında bulundu. 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.