Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Muhsin Karip'Son nefesime kadar Futbola Hizmete devam edeceğim'

0

MANİSA-AMATÖR FUTBOL 17.02.2022 14:58:26 1575 0
Muhsin Karip





Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Horozköyspor’un kurucu başkanı ve aynı zamanda alt yapı antrenörü Ebul Muhsin Garip, 2015 yılında kalp krizi geçirdi. Kalbine stent takıldıktan sonra baypas ameliyatı olan Garip’in rahatsızlığı, taburcu olduktan sonra da zamanla ilerledi.Akciğeri su toplayan Garip, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Kalbi yetersiz kalan Garip’e kalp destek cihazı takıldı.Hayati tehlikesi nedeniyle organ bağışı listesine alınan Garip, 15 gün hastanede kaldıktan sonra yeniden taburcu edildi. Evinde kalp damarlarından biri patlayan ve akciğerinde kanama olan Garip, yeniden hastaneye yatırıldı.Hastalık sürecinde peş peşe yaşadığı olumsuzlukların ardından organ nakli listesine kaydolduktan 28 gün sonra Garip’e uygun kalp bulundu.
Kalp nakliyle birlikte hayata tutunan Garip, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle futbola ara verdi. Bu süreçte 4 yıl kadar dinlenen Garip, yeşil sahalara olan tutkusunun önüne geçemedi. Garip, stresli ve yorucu olmasına rağmen çok sevdiği yeşil sahalarda yüzlerce öğrenciye antrenörlük yaparak, Türk futboluna da oyuncu yetiştiriyor.


Futbola olan ilgisinin küçük sanayi sitesinde büfe işlettiği sırada Sanayispor’un yönetimine girerek başladığını belirten Ebul Muhsin Garip, “Manisa’da küçük sanayi sitesinde esnaflık yapıyordum. O zamanlar Sanayispor’a üye oldum. Bu semte yerleştiğim zaman da, bu semtte bir eksiklik olduğunu farkettim. Bu semtte bir potansiyelin olduğunu ama gençliğe eğilim olmadığını gördüm.Mahalle muhtarı ve birkaç esnaf arkadaş ile bir araya gelerek bir spor kulübü kurduk. 2008 yılından beridir kulübün hem kurucusu hem de alt yapı sorumlusuyum” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN SEVGİSİ İLE AYAKTAYIM”

Hiçbir maddi gücün kendisini tutamayacağını kaydeden Garip, “2015 yılında kalp krizi geçirdim. Yanlış tedavi sonrasında hastalığım ilerledi. Öldürmeyenİ Allah öldürmez derler. Mucize yaşadım ve bu gençlerin sevgisi beni ayakta tuttu.Kalp destek cihazına bağlandım. Kalbimi çanta gibi yanımda taşıyordum. Allah bana bir şans verdi. Kaza geçiren bir gencin ailesinin organlarını bağışlaması sonucu, kalbinin de bana uymasıyla hayata tutundum. Sporun verdiği heyecanla kalp nakli olduğumu unutuyorum. Hiçbir maddi güç beni burada tutamaz,manevi güç ve ruhen buradayım. Amacım Manisa ve ülkemiz için güzel gençler ve sporcular yetiştirmek. Fransa’nın Montpellier takımının alt yapısına bir oyuncu gönderdim. Manisa’daki profesyonel takımlara oyuncu verdim. Şuanda Menemenspor’untakibinde olan sporcum var. Allah güç verdiği müddetçe devam edeceğim” diye konuştu.


 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.