Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

MÜCAHİT ARINÇ’TAN YOĞUN MESAİ

Esnaf ziyaretinin sonrasında Yunusemre İrfan Meclisi’nde gençlerle bir araya gelen Arınç, gençlerle sohbet etti ve siyasette edindiği kendi tecrübelerini de içeren önemli mesajlar verdi.

MANİSA-SEÇİM 21.11.2023 11:36:00 1255 0
MÜCAHİT ARINÇ’TAN YOĞUN MESAİ

 

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Manisa’da gerçekleştirdiği bir takım işyeri açılışlarının ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz ile birlikte esnaf ve Pazar yeri ziyaretinde bulunarak vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Esnaf ziyaretinin sonrasında Yunusemre İrfan Meclisi’nde gençlerle bir araya gelen Arınç, gençlerle sohbet etti ve siyasette edindiği kendi tecrübelerini de içeren önemli mesajlar verdi.  
 

"ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRELİM"  
 

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, İrfan Meclisi’nde gerçekleştirdiği gençlik buluşmasında, Manisa’nın cazibe merkezi haline getirilmesini gerektiğini belirtti. Cazibe merkezi kavramını sadece sanayi ve turizm alanlarındaki gelişmeler olarak yorumlamanın yanlış olduğuna değinen Arınç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin potansiyelinin Manisa için kullanılması gerektiğini belirtti. Ulusal kamuoyunda Manisa’nın ismi duyulduğunda üniversitenin ve imkânlarının akla gelmesini hedeflediklerini belirtti.  
 

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE!”
 

Projeler hakkında detay bilgiler de veren Arınç; “Manisa’mıza gelen öğrencilerin etkin bir biçimde yararlanabileceği sosyal etkinliklere fırsat tanımalıyız. Öğrencilerin şehrimizdeki günlük yaşantısını kolaylaştırmalıyız. Yunusemre Belediyemiz ile hayata geçirmeye çalıştığımız projelerimiz var. İlgili makamlarla iletişim halindeyiz. Özel sektörün rekabet piyasasına zarar vermeden öğrencilerimizin gündelik hayatlarında bazı hizmetlerden daha düşük ücretlerle veya ücretsiz yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Buna ulaşım ve beslenme dahil. Projelerimizin nihai hedefi şehrimizi üniversite öğrencileri için bir cazibe merkezi haline getirmek” dedi  
 

"BUGÜNÜN JENERASYONUYLA BARIŞIK BİR ŞEKİLDE HAREKET ETMELİYİZ"
 

Partili gençlere seslenen Arınç, siyasi çalışmalar dışında üniversitede okuyan öğrenciler için özel organizasyonlar düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
 

“Biz millet olarak bazı şeyleri kalıplara sığdırıyoruz. Bu kalıpların çoğu önyargılardan kaynaklanıyor.  İnsanlar AK Partilileri homojen bir kitle sanıyor. Hepsinin birbirinin kopyası ve birbirini taklit eden kişilerden oluştuğuna inanıyor. Oysa Türkiye’nin en heterojen yapısı biziz. Çok farklı arka planlardan gelen, çok farklı siyasi geleneklerden beslenen ama ülkemizin geleceğine dair nihayetinde asgari müştereklerde buluşabilen bir destekçi kitlesine sahibiz. Tam da bu sebepten dolayı herkesin keyif alacağı farklı organizasyonlar düzenlemeliyiz ve dışarıdakilerin bizi tüm renkliliğimizle tanımasına izin vermeliyiz. Bugünün jenerasyonuyla barışık bir şekilde hareket etmeliyiz. Örnek olarak TEKNOFEST’leri ele alabiliriz.”
 

KİTLEMİZİ HAYVAN KARŞITI GİBİ GÖSTERMEK DOĞRU DEĞİL
 

Belediyeciliğin zamanın ruhuna eşlik etmesi gerektiğini vurgulayan MKYK Üyesi Arınç,  
 

“Kamuoyunda bizim parti tabanımızı hayvan karşıtı gibi gösterme yönünde bir gayret var bu doğru değil.” dedi. Sohbet ettiği gençlere evlerinde veya sokaklarında hayvan besleyip beslemediğini soran Arınç, bir gencin evde tavşan beslediğini söylemesi üzerine kendisinin küçükken beslediği tavşanla ilgili anısını anlattı. Hayvan sevgisinin İslam peygamberi Hz. Muhammed’in sünneti olduğunun altını çizen Arınç; “Belediyelerimizden Yunusemre Belediyesinin bir hayvan yaşam alanı projesi var. Dikkatinizi çekmek istiyorum barınak değil, doğal yaşam alanı projesi. Sokakta bulunan ve vakti zamanında vicdansız insanlar tarafından terk edilen sokak hayvanlarının doğal ortamlarında, vicdanımızı yaralamayacak şekilde yaşayabilecekleri bir alan." dedi. 
 

"BELEDİYELERİMİZDEN YUNUSEMRE, TÜRKİYE’DE İLKLERİN BELEDİYESİ"  
 

Yunusemre Belediyesi’nin güneş enerji projesinin Türkiye'de tamamen kamu kaynaklarıyla yapılan ve tüm geliri kamuya aktarılan ilk ve tek GES Projesi olduğunu kaydeden Arınç; “Belediyecilik hem vicdanlara seslenmeli hem de zamanın ruhuna eşlik etmelidir. Belediyelerimiz, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeli ve kamu yararına kaynak yaratacak projeler üretmelidir.” şeklinde konuştu.
 

 

“ŞEHZADELER İLÇEMİZİ TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
 

"Manisa’ya dair hayallerimizden biri de şehrimizi turizm alanında geliştirmek. Turizm alanında çok gerideyiz. Tarihi yerleri hem ulusal hem de uluslararası turizme kazandıracak projeler geliştirmeliyiz. Yunusemre ilçemiz cumhuriyetin ilçesi. Manisa’nın geleceğini ve vizyonunu yansıtırken Şehzadeler ilçemiz de mazimizi yansıtıyor. Kökü mazide olan bir ati inşa etme hedefimizle beraber Şehzadeler ilçemizde bir dönüşüm yapmamız elzem. Şehzadeler ilçemizi tarihle iç içe yaşayan modern bir yapıya dönüştürme hedefimiz var. Örnek vermek gerekirse Eskişehir, Odunpazarı ya da Amasya. Şehrimizin mazisinde yer alan her dokusunu burada yansıtmamız gerekiyor. Tarihle iç içe yaşayan, ana gelir kaynağı turizm olan bir yapı inşa etmeyi amaçlıyoruz. Bunun için hem belediyemizle hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. En yakın zamanda buraya dair projelerimizi de kamuoyuyla paylaşacak olgunluğa ulaştırmayı planlıyoruz.”
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: MÜCAHİT ARINÇ’ YOĞUN MESAİ
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.