Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MİLLİ YOL’DAN SESSİZ DURUŞ EYLEMİ

Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek “Ülkemizde 20 milyon işsiz var, bu sayısı çoğu Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla, ülke ve millet olarak yoksullaştırıldık” dedi.

11.08.2023 14:16:00 182 0
MİLLİ YOL’DAN SESSİZ DURUŞ EYLEMİ


Milli Yol Partisi Türkiye genelinde 81 ilde Cuma namazı sonrasında üyelerinin ve vatandaşların geniş katılımıyla bir araya gelerek cadde ve sokaklarda zamlara karşı sessiz duruş eylemi gerçekleştirdi, Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek “Ülkemizde 20 milyon işsiz var, bu sayısı çoğu Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla, ülke ve millet olarak yoksullaştırıldık” dedi.

Milli Yol Partisi’nin üyelerinin ve vatandaşların geniş katılımıyla bir araya gelerek Türkiye genelinde 81 ilde Cuma namazı sonrasında cadde ve sokaklarda gerçekleştirdiği sessiz duruş eyleminde yapılan açıklama ülkenin durumunu gözler önüne serdi. Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek genel merkez tarafından hazırlanan ortak metin kapsamında yaptığı açıklamasında “Ülkemizde 20 milyon işsiz var, bu sayısı çoğu Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla, ülke ve millet olarak yoksullaştırıldık” dedi. İlkay Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de iktidara gelen bütün yönetimler halkın refahını artırma, kalkınma vaatleriyle iktidara geldi. Bugünkü iktidar da yıllardır aynı vaatlerle ülkeyi yönetiyor, ama gelinen noktada millet yoksullaştırıldı. Bugün ülkede yüzde 100’ün üzerinde enflasyon var, nüfusun yüzde 70’i resmi açıklanan açlık sınırının altında yaşıyor. Ülkede 20 milyon insan işsiz, bu sayı çoğu Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla. Çalışanlarımızın yüzde 70’i asgari ücretli, geri kalanların çoğu da belki onun bir iki tık üzerinde. Milyonlarca emekli 7-8 bin TL ile kaderine terkedilmiş durumda, hani bizi çok kıskanan Almanya var ya; orada 1000 Euro’nun altında emekli maaşı yok. Bizde emekli maaşları 250 Euro ancak ediyor. Alman emeklisi Türkiye’ye gelip haftalarca tatil yaparken, bizim emeklilerimiz hastaneye gidecek dolmuş parasına muhtaç. Asgari ücretin altında bir emekli maaşı olmamalıdır. Peki, asgari ücret ne kadar ve neye yetiyor? Asgari ücret 11 bin 400 TL. En ücra şehirlerimizde, ilçelerimizde bile 8-10 bin TL’nin altında kiralık ev yok. Geçmişte 10-15 yıl çalışınca bir ev almayı planlayan insanlar, bugün başını sokacak kiralık ev bulamıyor. 4 kişilik ailenin sadece gıda giderlerini ifade eden açlık sınırı, 11 bin TL’yi geçmiş. Bu insanlar nasıl geçinecek, nasıl hayatta kalacak diye soran var mı? Altı ayda bir ücret artırmak bir çözüm getiriyor mu? Ücretler altı ayda bir artıyor, zamlar ise her gün. Sizin verdiğiniz artışlar, daha halkın cebine uğramadan buhar olup uçuyor. Bu fasit daire, bu kısırdöngü bir çözüm değildir. Çocuğunun cebine üç-beş kuruş koyamayan anne babalar, çocuklarının yüzüne bakamaz hale geldi. Mutfaklara meyve sebze artık kiloyla değil, taneyle giriyor. 2005’te 20 ekmek aldığımız 5 lirayla bugün bir ekmek alamıyoruz. 3 litre benzin aldığımız 10 lirayla bugün yarım litre alamıyoruz. 5 kilo çay aldığımız 50 lirayla bugün 1 kilo alamıyoruz. 10 litre zeytinyağı aldığımız 100 lirayla bugün 1 litre alamıyoruz. 10 kilo et aldığımız 200 lirayla bugün 1 kilo alamıyoruz. Ailelerde huzur kalmadı. Toplumda huzur kalmadı. “Bir uyusak, altı ay sonra uyansak, her şey düzelmiş olacak” diyerek topluma maval okuyanlar nerede?
YOKSULLUK GÜVENLİK SORUNUDUR
Toplumun sosyal güvencesi olan orta direk yok oldu. Zengin ve fakir arasındaki uçurum hiç olmadığı kadar derinleşti. Bir avuç zengin ve on milyonlarca fakir var artık. İstikrar diye diye, hayali hedefler vaat ede ede milletten oy alan 22 yıllık iktidar; halkı adalette, refahta, gelir dağılımında, bollukta, berekette, itibarda değil, yoksullukta eşitledi. Milletten kopuk, beceriksiz muhalefet ise kendi içindeki alicengiz oyunlarıyla meşgul. İnsanlar bırakın yıllar sonrayı, yarınını göremez oldu. Böyle bir toplumda, huzur ve güven kalır mı? İnsanlar endişeyle yatıp kaygıyla kalkıyor. Zamlar ve giderek artan yoksulluk ülkemiz ve milletimiz için en önemli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Her gün yağmur gibi yağan zamlar toplumsal barışımızın, huzurumuzun altına dinamit yerleştiriyor, görmüyor musunuz? Halkın ve toplumun güvenliğini asıl tehdit eden, bizim buradan sesimizi yükseltmemiz değil, sizin zamlarınızdır. Milleti aç ve yoksul bırakmak, en büyük güvenlik sorunudur.


ZAMLAR KADER DEĞİLDİR!


Zamlar kader değildir. Yoksulluk “Nas” değildir. Zamlara dur demesi gereken hükümet vergileri iki katına çıkararak, doğalgazı üç katına çıkararak, ÖTV’leri keyfi yükselterek, enerji fiyatlarını sürekli artırarak, her şeyin zamlanmasına bizzat kendisi sebep olmaktadır. Cumhuriyet tarihinin neredeyse 4’te birinde ülkeyi yönetmiş olan bir iktidarın millete zam üstüne zam dayatmaktan başka bir çözümü olmaması, büyük bir felakettir.
 

TÜRKİYE ÇARESİZ DEĞİLDİR


86 milyonluk ülke, böyle bir kısırdöngüye mahkum edilemez. Mesele çözümsüz değildir. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye, dünyadaki en geniş ve verimli tarım arazilerine sahip bir ülke. Böyle bir ülkede, yaz ortasında domatesi, biberi, patlıcanı 30 liraya, 40 liraya alamıyor insanlar. Türkiye, genç ve dinamik nüfusa sahip bir ülke. Türkiye, su zengini bir ülke. Türkiye, çok değerli doğal kaynakları olan bir ülke. Türkiye sanayileşme konusunda ciddi mesafeler almış bir ülke. Böyle bir ülke çaresiz olur mu? Elbette ki değil. Bugün içine düştüğümüz açmaz, milletin kabahati değil. Beceriksiz yönetimlerin eseridir.


ZAMLARI DERHAL DURDURUN!


Milli Yol Partisi olarak şu anda ülkemizin bütün şehirlerinde, sokaklarda milletimizle beraber zamlara karşı sessiz duruş eylemi gerçekleştiriyoruz. Kamu düzenini bozacak, devlete, millete zarar verecek bir eylem değil, tam tersine milletin huzuru, güvenliği, selameti, geleceği için; millete umut ve güven vermek için, bolluk için, bereket için bir yol açma çabasıdır. Parti merkezimizden, teşkilatlarımızdan bir yıldır sesleniyoruz, duymadınız. Şimdi milletimizle el ele, şehir meydanlarından sesleniyoruz: Zamlar ve yoksulluk kader değildir. Zam üstüne zam dayatmasına itirazımız var. Adaletsizliğe, liyakatsizliğe, yandaş kayırmacılığına itirazımız var. Kendini zengin edip, milleti aç susuz bırakan düzene itirazımız var. Artık yeter! Zamları derhal durdurun. Ardından, bir kişinin kendi kendine uydurduğu sözde ekonomi modelleri yerine, akla, bilime ve ülke gerçeklerine uygun, ciddi ekonomik adımlar atın. Türkiye tarımdan hayvancılığa, sanayiden ticarete, planlı bir üretim ekonomisine geçmelidir.


MİLLİ YOL’UN ÜRETİM VE KALKINMA PROGRAMI
Milli Yol’un üretim ve kalkınma programı hazır. Dışarıda borç para peşinde koşmayı bırakın da, ülke içinde üretim için koşturun. Çare milleti daha fazla borç batağına sokmak değil, üretimi artırmak, üretimi teşvik etmek, gelir adaletsiziğini gidermek, istihdamı artırmaktır. Eğer milletin geleceği için yapacağınız bir şey yok ise, kalkın o koltuklardan. Hiçbiriniz bulunmak hint kumaşı değilsiniz. Ya da önce millete, sonra bize kulak verin. Gelin anlatalım. Milli Yol’un üretim ve kalkınmacı ekonomi programını anlatalım. Projelerimizi, planlarımızı anlatalım. Adaletin nasıl tesis edileceğini, liyakatin nasıl tüm kurumlara yeniden hayat vereceğini, üretimin nasıl artırılacağını anlatalım. Muhtemelen sizin ve çevrenizdeki menfaatçilerin işine gelmeyecektir ama becerebilirseniz, alın siz uygulayın. Yeter ki milletin geleceği kurtulsun.”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: MİLLİ SESSİZ DURUŞ EYLEMİ
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.