Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa'da Değerlendirme Toplantısına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa’da İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı.

MANİSA- EĞİTİM 28.12.2023 13:46:00 1890 0
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa’da İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. 

 

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Yusuf Tekin,  şehitlerimiz saygıyla anarak, “Bu ülke için canını veren, emek sarf eden herkesten Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun. Kuzey Marmara Otoyolunda meydana gelen trafik kazasında kayıplarımız var. Kaybettiğimiz vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. 
Bakan Tekin, “Haziran ayından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili çalışmaları yerelle yerinden sahadan arkadaşlarla istişare etmeyi geleneksel hale getirmiştik. Öğretmenlerle başladık. Bulunduğumuz okullarda öğretmen arkadaşlarımızla konuşarak eğitim öğretimle ilgili yaptığımız şeyler, attığımız adımlar, atılması gereken, fark edemediğimiz eksiklikler varsa onları istişare ediyoruz. Sahada aksaklık varsa onlarla ilgili öğretmen arkadaşlarımızla, idareci arkadaşlarımızla görüşme halindeyiz. Ucu açık sohbetler yapıyoruz. İstişare etmenin faydalı olduğunu gördük. Onun ötesinde de illerin genel değerlendirmesini yapmak üzere tek tek illeri dolaşmak, gezmek istiyoruz geziyoruz da. Haziran ayından bu yana 40’ın üzerinde ili gezdik. Masaya yatırdık, yapılması gerekenlerle ilgili tedbirimizi aldık. 81 ilin tamamında bütün ilçelerde toplantılarımızı yapmış olacağız” diye konuştu. 
Manisa’nın genel değerlendirmesini yapmak için burada olduklarını açıklayan Tekin, “Manisa özelinde ihtiyaç duyabileceğimiz bakanlıktaki genel müdür arkadaşlarımız da buradalar. Normal koşullarda Manisa özelinde 2002 yılı itibariyle karşılaştırdığımızda öğrenci saylısı yaklaşık olarak yüzde 25 oranında artmış. Ancak buna rağmen öğretmen sayımız yüzde 100 oranında artmış. Derslik sayımız yüzde 50’nin üzerinde artmış. Manisa bu anlamda 2002 ile kıyaslanamayacak kadar hem şunu bunu için söyledim. Bazen bu rakamları söylediğimizde derslik yaptınız ama öğrenci sayısı da arttı eleştirileriyle de karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle bu oranı veriyorum. Öğrenci sayısı yüzde 25 oranında artarken, öğretmen ve derslik sayısında ise iki katından fazla bir artış var. Nitekim bu veriler sayesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı Manisa genelinde ilköğretim ve ortaöğretim ayrı ayrı olmak üzere 12 ve 23’e düşmüş durumda. Bu anlamda ciddi bir atılım yapmış olduk. Fiziki kapasiteyle ilgili şeyler uluslararası raporlarda da sürekli zikrediliyor. En son açıklanan OECD raporunda gözle görülür bir artış olduğu, fiziki imkanların arttığı tespit edilmiş durumda. Buna rağmen eksikliklerimizi Milli Eğitim Müdürümüz ve Valimiz bize açıkladı. Devam eden yatırımlarımızın proje bedeli 3,5 milyar TL civarında. Bunların bir kısmı ihale edildi, bir kısmı ihale aşamasında, bir kısmı ihale sürecinde. Bunlar tamamlandığında Manisa’da ciddi anlamda derslik ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı açısından sorun kalmamış olacak. Ben emeği geçen Valimiz başta olmak üzere vekillerimizi, Ticaret ve Sanayi odalarımıza, bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim sürekli zaten böyle bir seferberlik ruhuyla aşılabilecek bir şey. Burada da eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde sürdürmüş olacağız” dedi. Manisa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Bakan Tekin’e Türkiye Yüzyılı yazan tablo ile Kula’da kadınların bir proje kapsamında ürettiği futbol topunu hediye etti. Bakan Tekin’e Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert eşlik etti.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.