Tarih: 13.01.2022 00:09

Micro Credit Token 14 Ocak’ta ön satışa çıkarılıyor

Facebook Twitter Linked-in


Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından Manisa’da da ihtiyacı olan aileleri mikrokredi ile tanıştırarak girişim ruhunu artırmayı başardı.
Mikro Kredi Manisa Şube Yöneticisi Ayşe Çakıcı önderliğindeki ekip, Manisa’da hiçbir maddi varlığı olmayan kadınların, mikrokredi almada diğerlerine göre öncelikli olarak ve mikrokredi programında sadece bir iş fikri olan dar gelirli kadınlara kredi verilmesini sağlamaya devam ediyor. Bu sayede yoksullara yönelik mikrokredi finansman modelinde yeni dönem başlıyor.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus’un 2003 yılında başlatmış olduğu yoksullara yönelik mikrokredi finansman modelinde yeni dönem başlıyor.
Blokzinciri teknolojisiyle üretilen MicroCreditToken (MCT) 14 Ocak itibariyle ön satışta. TİSVA Kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül, “MicroCreditToken (MCT) ile hedefimiz Marsa gitmek değil, yoksulluğun olmadığı bir dünyaya ulaşmak. MicroCreditTokenın nihai amacı, Hepitalist bir dünyada finansal kaynaklara erişimi arttırarak yoksulluğu azaltmak ve dünyada mikrogirişimciye yönelik mikrokredi projelerinde kullanılan tek token olmaktır. Bugüne kadar aralarında Manisa’nın da bulunduğu 64 ilde 93 şubeyle 200 binden fazla yoksul kadına, 1 milyar 250 milyon liradan fazla mikrokrediyi teminat ve kefalet olmadan verdik” dedi.
Manisa ile birlikte diğer illerimizde de yoksulların işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak için finansal ve sosyal aracılık hizmeti sunduklarını anlatan Akgül, “Finansman eksikliğinden dolayı mikrokredi arayışındaki yoksulların ihtiyaçlarının tam olarak karşılanamadığını” ifade etti. Akgül, “Finansman sorunu karşısında küresel mikrofinans sistemine ve sosyal girişimciliğe yeni bir ivme kazandırarak fon kaynağı oluşturmak için MicroCreditToken fikrini geliştirdiklerini” kaydetti. Akgül, “MicroCreditToken ile birlikte yoksullara mikrofinans hizmetleri sunarken; merkeziyetsizliği, şeffaflığı ve güveni esas alan Blokzinciri teknolojisinin temel değerlerinden yararlanılmasını amaçlıyoruz.' Akgül, “MicroCreditToken, dünya genelinde mikrokrediye ihtiyaç duyan yaklaşık 1,5 milyar yoksula finansal sermaye desteği sağlamayı amaçlıyor. Böylece dünya genelinde yoksulluğun, sosyal girişimcilik ve mikrofinans vasıtasıyla ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz.' diye konuştu.
Eylül 2015'te yapılan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde, aralarında Türkiye'nin de olduğu 193 ülkenin imzasıyla 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kabul edildiğini hatırlatan Akgül, şunları söyledi: “Her boyutuyla yoksulluğun ortadan kaldırılması, sürdürülebilir kalkınma için vazgeçilmez bir gereklilik olarak kabul edilmiş ve yayınlanan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içinde birinci hedef olarak; 'her çeşit yoksulluğu, nerede olursa olsun sona erdirmek' olarak belirlenmiştir. İşsizliğin ve yoksulluğun azaltılması için mikro tedbirlerin alınması için, küçük bir sermaye olan mikrokredi stratejisi vasıtasıyla Hepitalist dünyada eşitliği, adaleti ve finansal kaynaklara ulaşım mümkün hale gelecektir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —