MHA şöyle dedi: Manisa Otizm Derneği’nden 3 Aralık farkındalık buluşması

Manisa Otizm Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında MCBÜ Görev Bende Öğrenci Topluluğu ile düzenlediği etkinlikte otizmli çocuklarla keyifli bir gün geçirdi.

GÜNDEM 1.12.2025 16:19:57 12 0
MHA şöyle dedi:  Manisa Otizm Derneği’nden 3 Aralık farkındalık buluşması

                     (MHA)       Manisa Otizm Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Görev Bende Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle anlamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. MCBÜ Şehzadeler Sinema ve Sanat Salonunda düzenlenen programa, üniversite öğrencileri, topluluk üyeleri, otizmli çocuklar ve aileleri birlikte katıldı. Etkinlik boyunca çeşitli oyunlar, eğlenceli aktiviteler ve etkileşim odaklı çalışmalar yapılarak otizmli bireylerin sosyal hayata katılımına katkı sunuldu.

Programda, otizmli çocuklar ve üniversiteli gençler bir araya gelerek hem kaynaşma hem de karşılıklı empati imkânı buldu. Gönüllü öğrenciler, çocuklarla birebir ilgilenerek oyunlar oynadı, etkinlik alanında renkli ve neşeli görüntüler ortaya çıktı. Aileler ise çocuklarının güvenli, sevgi dolu ve kapsayıcı bir ortamda vakit geçirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlik, üniversite gençliğinin sosyal sorumluluk bilincini artırırken, otizmli bireylerin hayatına dokunan güzel bir buluşma olarak hafızalarda yer etti.

Etkinlik sonrası açıklama yapan Manisa Otizm Derneği Başkanı Arife Güngör, organizasyonun hazırlanması ve uygulanması sürecinde emek veren tüm gönüllülere ve velilere teşekkür etti. Görevli olduğu başka bir program nedeniyle bu etkinliğe katılamadığını belirten Güngör, süreci büyük bir özveriyle yürüten ekibine ayrıca şükranlarını sundu. Güngör, “Etkinliğimizin hazırlık ve uygulama aşamasında büyük bir özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımıza ve destek veren kıymetli velilerimize teşekkür ediyoruz. Birlik ve dayanışma içinde oldukça anlamlı bir program gerçekleştirildi. Otizmli bireylerimiz için gösterilen çaba ve hassasiyet bizim için çok kıymetli.” dedi.

MCBÜ Görev Bende Öğrenci Topluluğu’nun katkılarına da özel olarak değinen Güngör, “Topluluk Başkanı Sevcan Keskin ve ekip arkadaşlarının etkinliğimize kattığı enerji, misafirperverlik ve duyarlılık takdire şayandır. Otizmli bireylerimize gösterdikleri ilgi ve samimi yaklaşımları için kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Manisa Otizm Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle toplumda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekerek, engelli bireylerin haklarına erişebilmesi için kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle iş birliğini sürdüreceklerini vurguladı. Dernek, otizmli bireylerin eğitim, sağlık, sosyal yaşam ve istihdama katılım süreçlerinde destekleyici projeleri artırarak Manisa’da kapsayıcı bir toplum bilincinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Manisa’da Veteriner Hekimler Gecesi coşkuyla kutlandı

Manisalı muaythai sporcularından madalya yağmuru

Turgutlu Belediyesinden örnek uygulama: 1790 zeytin ağacı dikildi

MHA şöyle dedi: Manisa Otizm Derneği’nden 3 Aralık farkındalık buluşması

SP İl Başkanı Yılmaz: “Gıda Güvenliği Milli Güvenlik Meselesidir”

Şehzadeler’de Manisa lalesi yaka iğnesi atölyesi

DSİ kanalına atık su boşaltan işletmeye işlemi

Manisa Büyükşehir’den engellilere medikal destek

  • Pazartesi 6.6 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 8.9 ° / 1.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.