Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koç, pandemi döneminde Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin ürettiği maske, dezenfektan ve siperliğin ekonomiye çok büyük katkıları olduğunu açıkladı.
Koç, özellikle meslek liselerin 4-5 milyon TL civarında gelir sağladığını söyledi. Koç, meslek liselerinde 1 milyon maske, 150-200 ton dezenfektan ve 5 bin 500 şeffaf siperlik üretildiğini kaydetti.
Manisa’da bulunan 70 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içinde 15 döner sermayenin mevcut olduğunu belirten Koç, “Pandemi döneminde bu 15 döner sermayenin bir kısmı maske üretiminde, bir kısmı şeffaf siperlik üretiminde ve bir kısmı da dezenfektan üretiminde bizzat görev aldılar. Resmi kayıtlarımızda sadece Manisa’da 1 milyon maske dikildi. Dezenfektan üretiminde yaklaşık 150-200 tona yakın dezenfektan üretildi. Yaklaşık 5 bin 500 civarı da şeffaf siperlik üretildi. Bunların hepsi kendi okullarımızın, kendi öğrencilerimizin kontrolünde yapılan üretimlerdi. Ortalama yaklaşık 4-5 milyon TL civarında bir gelir sağlandığı görünüyor” dedi.
Koç, Pandemi döneminde üretime katkı sağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrencilerin de ürettiği ürünlerin karşılığını aldığını ifade etti. Koç, “Önemli olan burada kar etmek değil, üretirken öğretmek ve öğrencilerin emek hakkını döner sermayeden karşılamak. Amacımız da buydu. Üretirken öğrettik ve emeklerini de vermiş olduk.” dedi.