Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Mersinli, soruşturmayı doğruladı; ‘Belediye işleyişi’ dedi

0

GÜNDEM 2.08.2017 13:59:35 1435 0
Mersinli, soruşturmayı doğruladı; ‘Belediye işleyişi’ dedi

Gazetemizin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği “Saruhanlı Belediyesinde Usulsüz İddiası” başlıklı haberimiz ses getirdi. Manisa Valiliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile 25 personel, Ticaret İl Müdürlüğünde ifade verdi. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Mersinli, 'Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı ve belediye meclis üyeleri arkadaşlarımız 13 yıldır Saruhanlı’ya başarılı hizmetler yapıyor. Saruhanlı'nın kalkınması için ne gerekiyorsa yapma gayreti var. Gerçektende bizim de Saruhanlılı halkında kefil olabileceği güzel karakterli bir başkanımız. Muhtemelen orda şikayetten kaynaklı bir soruşturma. Valilik tarafından yürütülüyor. Bununla ilgili Valilik zaten hassasiyetle olayın üzerine gidecektir. Bilgi aldığımız kadarıyla Saruhanlı belediye başkanımızı ilgilendiren bir olay yok ama bir soruşturmanın olduğu doğrudur. Bununla ilgili netice akıbet ne olur, şikayet kimden kaynaklı olduğu belli. Valilik bununla ilgili soruşturmayı tamamladıktan sonra eğer hukuki sıkıntılı bir durum varsa, bir hukuksuzluk varsa, bir hukuksuzluk oluşmuşsa orda savcılığa suç duyurusunda bulunulur. Belediye başkanımız hassas bir insan. Bu süreçte kendisinin de işin içinde algısı varmış gibi olması kendisini üzmüştür.Tabii belediye başkanı kendisi, bir sorumluluğu var oradaki düzen ve ahenkten ancak kendisine Saruhanlı halkı kefildir.  Ben inanıyorum siz habere taşıdıktan sonra konunun üzerine daha hassasiyetle gittiler. Bu sıkıntılarında soruşturmanın da en güzel şekilde yapıldıktan sonra belediye başkanımızın da ve onun ifade ettiği hizmet anlayışının sıkıntılı ve sorumlu olmadığı çıkacaktır. Bu işte sıkıntıyı oluşturan insan varsa hukuka yolladığımız an hukukta cezasını verecektir. İnşallah bunun bizde en sağlıklı işlemesi için takipçisi olacağız” dedi.

Soruşturma hakkında bilgi veren Yaralı, “Belediye içerisinde çalışan insanların şikayeti neticesinde ortaya çıkmış bir şey. Yani burada kasten devleti zarara uğratma değil de farkında olmadan kusurlar olmuş olabilir. Mal müdürlüğünde yapılan soruşturma Valiliğe aktarılmış, valilik bu soruşturmayı en yakın şekilde takip ediyor. Muhtemelen 20-25 kadar insanın ismi geçmiş, onlar ifadelerini verecek. Ondan sonra soruşturmada cezai bir durum olmadığı ortaya çıkarsa dosya kapatılır ama cezai bir durum varsa yargı merci kararını verir.  Şuan için resmi bir bilgi almak da dosyanın içine girmekte mümkün değil. Valilik kanalıyla gizli yürütülüyor. Sadece ifadesi alınanlar ve işin muhattabına bilgi veriliyor. Buradan aldığımız bilgiler kısa zamanda sorgulamalarda valilik eliyle tamamlandıktan sonra genel bir değerlendirmeyle ne yapılacağına karar verilir” diye konuştu. 

Belediye başkanlarının hesaplarının incelemesinin Sayıştay’ın yaptığını, soruşturmayı da İçişleri Bakanlığının izniyle yapılabildiğini aktaran Mersinli, “ Kesinlikle kati bir inceleme yok. Belediye başkanının incelenmesi için ya Sayıştay’ın ya da belediye başkanınla ilgili soruşturmanın yapılması için İçişleri Bakanlığından izin alınması lazım. O durumu gerektirecek bir durum yok. Sadece belli konularda vatandaşın kendisine uygun bir tespit ve onun şikayet etmesiyle ilgili beyan etmesiyle ilgili bir durum. Kesinlikle belediyenin genel bütçesi, gideri ve çalışmasıyla ilgili bir inceleme yok. 2-3 tane hususla ilgili konu var. Onlar da izah edildiği zaman bu konular çokta önemli konular değil. Belediyenin işleyişiyle ilgili konular diyebiliriz' şeklinde konuştu.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.