Merkez Bankası faizi kasımda yüzde 9'a indirdi

TCMB, Para Politikası Kurulu toplantısında alınan kasım ayı kararına göre, politika faizi 150 baz puan düşürülerek yüzde 9’a indirildi.

EKONOMİ 24.11.2022 14:31:00 4169 0
Merkez Bankası faizi kasımda yüzde 9

 

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) kasım ayı toplantısı sonrasında aldığı faiz kararını paylaştı. Faiz beklentiler doğrultusunda açıklandı.

 Ekim ayında PPK açıklamasında; takip eden toplantıda benzer bir adım daha atılacağı ve faiz indirim döngüsünün sona erdirileceğinin gündeme alındığı bildirilmişti. Yapılan anketler de Merkez Bankası’nın faizi 150 baz puan düşürerek yüzde 9’a çekmesini bekliyordu. 

Enflasyonda yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kullanılacak Bugün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında yaptığı toplantının özetinde fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edileceği belirtilerek "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,5’ten yüzde 9’a indirilmesine karar vermiştir." dendi.

 

Manisa, Sosyoekonomik Sıralamada 48. Sırada Yer Aldı

Şehzadeler Belediyesi’nde LGS Hazırlık Kursları Başladı

Manisa FK, Hatayspor’u Yenerek İlk Galibiyetini Aldı

Manisa Büyükşehir’den Çiftçiye Yeni Hibe Programı

Belediye Personeline Resmi Yazışma ve Arşivleme Eğitimi

Başkan Dutlulu, LGS’de Başarılı Olan MABEM Öğrencileriyle Buluştu

Kula’da İlk Toplu Sünnet Merasimi Büyük Coşkuyla Gerçekleşti

Spor Fakültelerine giriş yetenek sınavlarına ilgi her geçen yıl azalıyor

  • Pazartesi 35.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.2 ° / 20.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.