Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Mcbü Saruhanlı Myo Temelini Başbakan Yıldırım Atacak

0

GÜNDEM 30.09.2016 14:28:48 2225 0
 Mcbü Saruhanlı Myo Temelini Başbakan Yıldırım Atacak

Nisan 2016 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'yı makamında ziyaret etmiş,  Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sabih Özer ve Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın'ın da yer aldığı görüşmede, yapılacak okul binası ile ilgili gelinen son aşama değerlendirilmişti.

Rektör Çelebi, burada yaptığı açıklamada, ilçedeki mevcut Meslek Yüksekokulu binasının yetersiz olduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini kaydetmiş, Saruhanlı'ya yeni bir Yüksekokul binası yapılması konusunda çalışma başlatıldığını, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'nın meseleye sahip çıktığını ifade etmişti.
Başkan Yaralı ise Yüksekokulun bina ihtiyacı anlamında sıkıntısını yakından takip ettiklerini ve sorunun çözümü için önemli bir aşamaya gelindiğini dile getirerek, 'Bu konuda daha önceden tespitlerimiz var. Yeni okul binası yapılması ile ilgili sözlerimiz de var. Okul binası yapılması ile ilgili gayret göstereceğimizi söylemiştik ama ilçemizin alt yapı gibi diğer ciddi sorunları olduğu için bu tür hizmetlere ağırlık verdik. Zaman içerisinde ilçe merkezi olarak hepsini bitirdik. Şimdi ilçemize ve Celal Bayar Üniversitesi'ne yakışır, güzel bir Yüksekokul yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Belediyemize ait olan, Şehir merkezine ve sosyal tesislerimize yakın 7 dönümlük bir alanda bu binanın kurulması için plan ve projeleri Rektör hocamıza sunduk. Sağ olsun, kendileri de ciddi anlamda destek veriyor. İnşallah en kısa sürede ilçemize yeni bir Yüksekokul binası kazandırılması için ciddi bir noktaya gelineceğini düşünüyorum' şeklinde konuşmuştu.

PROJE YAPIM AŞAMASINA GELDİ

5 bin metre kare kapalı alana sahip olacak olan MCBÜ Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu binasının 11 derslikli olacağı, içerisinde 2 amfi, 3 laboratuar, 1 kütüphane ve idari  odaların da bulunacağı yeni okul binası inşaatı için gün sayılmaya başlandı.

Yaklaşık 5 milyon liraya mal olması beklenilen MCBÜ Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu binasının giderleri Saruhanlı Belediyesi ve hayırsever iş adamları tarafından karşılanacak.

TEMELİ BAŞBAKAN YILDIRIM ATACAK

Belediye Sosyal Tesisleri yanında bulunan 7 dönümlük alan üzerine yaptırılacak olan MCBÜ Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu binasının temeli ise Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak.

Konu hakkında bilgi veren Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı; ' İlçemize ve Celal Bayar Üniversitesi'ne yakışır, güzel bir Yüksekokul yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Okul inşaatının temeli Kasım veya Aralık ayında Başbakan Sayın Binali Yıldırımın da katılacağı bir törenle atılacak. MYO giderleri belediyemiz tarafından karşılanacak' dedi.

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.