Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MASKİ Güneş Enerjisi Santralleri ile Gücünü Yükseltiyor

Başkan Ergün, Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisinde tamamlanan ve Yunusemre ilçesi Seyitli mahallesinde kurulumu devam eden güneş enerji santralleri hakkında bilgiler verdi.

MANİSA-GENEL 12.04.2023 12:14:00 942 0
MASKİ Güneş Enerjisi Santralleri ile Gücünü Yükseltiyor

 

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Nisan ayı meclis toplantısında, Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisinde 1 megavatlık Güneş Enerji Santralinin tamamlandığını ifade ederek Yunusemre ilçesi Seyitli mahallesinde de 5 megavatlık Güneş Enerji Santralinin panel montajlarının devam ettiğini açıkladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Ergün, Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisinde tamamlanan ve Yunusemre ilçesi Seyitli mahallesinde kurulumu devam eden güneş enerji santralleri hakkında bilgiler verdi.

Toplamda 8 megavatlık güneş enerjisi santrallerimiz olacak

Güneş Enerjisi Santralleri ile ilgili Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisinde kurulum çalışmaların tamamlandığını Seyitli Mahallesinde de devam ettiğinin altını çizen Başkan Ergün, “İlimizde Manisa merkez Atıksu Arıtma Tesisi ile Yunusemre Seyitli Mahallesinde Kurulu gücü 2 megavat olan Güneş Enerji Santrali tesislerimizle uzun bir süredir elektrik üretimi yapıyoruz. Daha önce müjdesini bu kürsüden verdiğim 25 milyon TL bedelle Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisimizin olduğu alanda başladığımız 1 megavatlık güneş enerji santralinde de panel montajlarımızı tamamladık. Kısa süre içerisinde hayırlısıyla elektrik üretimine başlayacağız. Aynı zamanda, yaklaşık 147 milyon TL bedelle Yunusemre ilçemiz Seyitli Mahallesinde başladığımız 5 megavatlık güneş enerji santralinde de panel montajlarımıza devam ediyoruz. Haziran ve Temmuz aylarında de devreye alarak 6 megavatlık bir geri dönüşümü sağlayacak yatırımımızda da bu günün şartlarına göre aylık geri dönüşümü 3 milyon civarında bir elektrik giderlerimizde tasarruf sağlamış olacağız” dedi.

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.