Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

MASKİ’den Manisa’ya Yeni Güneş Enerji Santrali

0

EKONOMİ 15.11.2020 16:04:56 2775 0
MASKİ’den Manisa’ya Yeni Güneş Enerji Santrali

MASKİ Genel Müdürlüğü, Seyitli mahallesine inşa edeceği güneş enerji santrali ile çevreci yatırımlarına devam ediyor. Yaklaşık 1 megavat enerji üretecek olan santralin maliyeti 8 milyon 500 bin TL olacağı belirtildi.
 
Milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına her zaman önem veren MASKİ Genel Müdürlüğü, çevreci yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Manisa Merkez Atıksu Arıtma tesisine 5 milyon 500 bin TL yatırımla güneş enerji santrali kazandıran MASKİ, projelerine bir yenisini daha ekleyerek Seyitli mahallesine de santral kuracak. 13 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 1 megavat enerji üretecek tesisin maliyeti 8 milyon 500 bin TL olacağı öngörülüyor. İhale hazırlıkları devam eden projenin 150 günlük inşa süresi bulunuyor.
 
Güneş enerji santrali Seyitli mahallesine yapılacak
MASKİ’nin enerji maliyetlerini düşürmek için yapacağı güneş enerji santralinin Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli mahallesine kurulacağını MASKİ Genel Kurulunda söyleyen, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, “Yerli, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem veriyoruz. Manisa merkez atıksu arıtma tesisimizden sonra Seyitli mahallemize de yeni bir güneş enerji santrali planlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları ile çevreci yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Manisa Birinci Amatör Liglerde Gruplar Belli Oldu

KARAKÖYSPOR FK'NIN HAVUZ KEYFİ

MÜTEVELLİ 1965'TE MUSTAFA ARI DÖNEMİ SONA ERDİ

YUNUSEMRELİ KADINLAR SPORLA ZİNDE KALIYOR

Şehzadeler Hem Komisyon Toplantısı Yapıldı

LÖSEV MUTLU ET PAKETLERİ İLE MUTLULUK PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR

Üzümde ilk hasat yapıldı

Potanın Tarzanları, Çekya Ligi MVP’sini kadrosuna kattı

  • Cumartesi 27.9 ° / 17.6 ° false
  • Pazar 27 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.9 ° / 14 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.