Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Manisalı Domates Üreticisi Zor Durumda

Tarımın ve üretimin yurdu Manisa'da domates yetiştiriciliği yapan çiftçiler, artan maliyetler ve düşüşe geçen domates fiyatlarından dolayı zor durumda kaldı.

MANİSA-GENEL 3.09.2023 17:33:00 1360 0
Manisalı Domates Üreticisi Zor Durumda

 

 

Manisa'nın şehzadeler ilçesinde domates üretimi yapan genç çiftçi Renaz Demir artan, gider masraflardan dolayı zor durumda olduğunu ifade etti. Seçimlerden sonra artan akaryakıt fiyatlarının yanısıra domates üretiminde kullanılan gübre fiyatlarının çiftçileri zor duruma düşürdüğü ve domates alım fiyatının maliyetlerini karşılayamayacağını söyledi.

ÇİFTÇİ ÇOK KAZANIYOR ALGISI KOCA BİR YALAN

Domates Üreticisi çiftçi Renaz Demir halk arasında Çiftçiler kazanıyor söylemelerine de dert yandı. Domates üretiminde giderleri ve maliyetleri göz önünde bulundurmayan ve çiftçilerin kazandığını söyleyip algı yaratan insanların koca bir haksızlık yaptığını düşündüğünü söyleyen çiftçi Demir buna artık bir son verilmesinin istedi.

BÖYLE GİDERSE BAŞKA İŞLER İLE UĞRAŞMAK ZORUNDA KALIRIZ

Artan maliyetler ve domates alım fiyatının düşük olmasından büyük bir zarar gördüğünü dile getiren çiftçi Demir bu yıl maliyetlerden dolayı bir daha zarar yaparsak artık domates üretimini bırakıp başka işlerle uğraşmaya başlayacağını ve domates üretimine son vermeye karar verdiğini açıkladı.

DİP FİYAT GEÇEN YIL FİYATI İLE AYNI

Yaklaşık 300 dekar alanda Domates Üretimi yaptığını dile getiren çiftçi Renaz Demir geçen yıl domates fiyatının bu yılki ile aynı olduğunu fakat gider maliyetlerinin kat kat daha fazla olduğuna dikat çekti. Geçen yıl domates alım fiyatının 3 TL'yi bulduğunu ve bu yıl 2.80 TL en fazla 2.90 TL'yi gördüğünü söyleyen çiftçi Renaz Demir hızla yükselen akaryakıt fiyatlarından dolayı büyük bir zararın eşliğinde olduğunu ifade etti.

YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Mazot, gübre,sulama ve işçi giderlerinden dolayı zor durumda olan domatesi üreticisi Renaz Demir çok fazla zarar yapmaları durumunda çiftçilere destek çıkılmasını ve çiftinin yanlız bırakılmaması gerektiğini belirtti.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisalı Domates Üreticisi Durumda
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.