Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Manisalı çiftçiler mısır fiyatını yeterli bulmadı.

Manisa’da mısır üreticileri girdi fiyatlarının arttığı bir dönemde mısıra yapılan yüzde 5,3’lük zammı yeterli bulmadı.

MANİSA-GENEL 7.09.2023 16:59:00 1023 0
Manisalı çiftçiler mısır fiyatını yeterli bulmadı.

 

Manisa’da mısır üreticileri girdi fiyatlarının arttığı bir dönemde mısıra yapılan yüzde 5,3’lük zammı yeterli bulmadı. 

 

Üreticiler topladıkları imzalayarak gerekli mercilere ulaştırılması için Kırkağaç Zirata Odası Başkanı Emin Özarı’ya teslim etti.  

 

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Toprak Mahsulleri Ofisinin 6 TL mısır fiyatı belirlemesi sonrası biz mısır üreticileri büyük bir hüsran yaşamaktayız.  

6 TL mısır fiyatı biz mısır üreticilerini iflasa, icraya, hacize sürükleyecek ve büyük aile facialarına sebep olacaktır. Bu fiyatlarla bankalara, Tarım Kredi kooperatiflerine ve piyasa esnaflarına olan borçlarını kapatıp,  hayatımızı idame ettirip,  yaşama devam etmemiz imkansızdır. 

Her türlü girdi fiyatlarına yüzde 100 yüzde 150 zam gelen bir ortamda mısıra yüzde 5.3 zam verilmesi,  akla, mantığa,  vicdana, ekonomik ortama ve bu hayatın gerçeklerine aykırıdır.  Devletin fiyat açıkladığı bütün tarım ürünlerine yüzde 25 ile yüzde 65 oranında zam yapılırken Mısır'a yüzde 5.3 zam yapılması kabul edilemez ve büyük bir haksızlıktır. Hasat zamanı böyle bir zam açıklanıp Mısır üreticisinin çaresizlik kıskacına alınması biz Mısır üreticilerinin çoluk çocuğumuzun geleceğinin karartılması demektir devletin kanatlı tavuk ve yumurta sektörü ile yem sanayicileri ithalata gemicilik sektörüne subvanse ederken biz mısır üreticilerini iflasa,  hacize, intiharlara sürüklenecek fiyat politikası gütmesi ve hasat sırasında böyle bir yola başvurması yasal ve anayasal eşitlik hak ve hukuk anlayışına da aykırıdır.  

TMO'nun 6 TL fiyatının bir an önce revize edilerek daha makul fiyat ve prim uygulamasına acilen sağlanması için gereğini yapılmasını ağız ve talep ederiz.”

 

Haber Merkezi


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.