Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MANİSALI 29 EKİM KADINLARI ZAFER'İ KUTLADI

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan Büyük Taarruz'u ve Zafer Bayramı'nı kutladı.

MANİSA-GENEL 30.08.2023 11:18:00 1123 0
MANİSALI 29 EKİM KADINLARI ZAFER

 

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan Zafer Haftası'nı kutladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın komutasında Kuvayi Milli Ordumuz, 101 yıl önce 26 Ağustos 1922 gününde başlayarak, işgalcileri önüne katıp denize döktü. Böylece mazlum milletlerin emperyalizme karşı bağımsızlıklarını kazanabileceklerini kanıtladı. Zaferin kazanılmasında kadınlarının önemli rolünün bulunduğunu daima hatırlayacağız.
Onlar cephe gerisini sağlama alarak, sırtlarında ve kağnılarla erzak ve cephane taşıyarak, mitinglerde millete cesaret aşılayarak, hatta silah kuşanıp cephede savaşarak bugünün kadınlığına önemli bir miras bıraktılar. Biz günümüzün tam bağımsızlıkçı ve halkçı kadınları, Kurtuluş Savaşı kadınlığının ülkülerini yaşatmaya çalışıyor, aynı zamanda demokrasiyi temel alan bir ulusal birlik için bir halk iktidarına ulaşmayı kaçınılmaz bir görev biliyoruz. Ülkemiz Kadınları, dün emperyalist işgale nasıl karşı durduysa bugün de gericiliğe aynı kararlılıkla direnecektir. Yolumuz, aydınlık olsun."
Başkan Fatma Ayhan 26-30 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle Sancaklı Kayadibi Köyü'nde bir etkinlik düzenledi. Mustafa Başgülşen'in "Küllerinden doğan bir milletin efsanevi öyküsü" temasıyla sahnelediği 'Geldikleri gibi...' adlı iki perdelik, tek kişilik gösterisi vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: MANİSALI KADINLARI ZAFER' KUTLADI
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.