Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSALI MÜDÜRLER AVŞOR ÇORBASININ TADINA BAKTI

0

GÜNDEM 10.11.2021 17:39:41 1247 0
MANİSALI MÜDÜRLER AVŞOR ÇORBASININ TADINA BAKTI


Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek’in davetiyle Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Eşref Aslan, DSİ 22. Şube Müdürü Gazi Mutluoğlu, İşkur İl Müdür Yardımcısı Alattin Aslan, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Melikşah Taşkın ve Serdar Mersinli, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Gökmen Kaya ve dernek üyeleri katıldı. Davetliler Kasap Bülent Öztürk, hazırladığı Avşor çorbasını afiyetle içti.
Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, misafirlere katılım sağladıkları için teşekkür ederek, “Bitlis mutfağımızın önemli lezzetlerinden biri olan Avşor çorbamızı Manisa’da tatmak, misafirlerimize tattırmaktan dolayı çok mutluyuz. Kültürümüzün yaşatılması adına memnunuz. Bütün Manisalı hemşehrilerimizi çorbanın tadına bakmaya davet ediyoruz” dedi.
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ise, Başkan Cevdet Çiçek ve ekibine davetten dolayı teşekkür etti. Öztürk, Avşor çorbasının muhteşem bir leziz olduğunu söyledi.
Kasap Bülent Öztürk, “Avşor çorbamız Bitlis’e has bir çorbamızdır. Genellikle sabah erken uykudan feragat edilip içilen bir çorbadır. Avşor Çorbası büryan etinin yağından suyundan, akan malzemesinden yapılan bir çorbadır. Katkısız olarak yapılan bir çorbadır. Un gibi benzeri malzemeler kullanılmaz. Doğallığı sırf kemik suyu. Et olarak da sadece keçi eti kullanılıyor. Yoğun bir kemik, yoğun bir et olması lazım. En az 10 kilo etten bunu yapmamız gerekir kıvamı yakalamak için. Genellikle sabah erken saatlerde içilen bir çorbadır. Ağır olduğu için genellikle kışın tercih ediliyor. Sabah saat 6’da başlar, 9-10’da çorbamız biter” dedi.




+5

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.