Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

MANİSALİ BAKKALLAR SİGARA FİRMALARINA İSYAN ETTİ

1

EKONOMİ 15.07.2020 21:24:40 6488 0
MANİSALİ BAKKALLAR SİGARA  FİRMALARINA İSYAN ETTİ



Manisa Bakkallar Odası Saffet TAŞKINCAN“sigara toptancıları haksız yere vatandaşı ve bakkal esnafını mağdur ediyor” dedi.

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Saffet TAŞKINCAN  yaptığı açıklamada sigara toptancılarının vatandaşı ve bakkal esnafını mağdur ettiğini iddia etti. Başkan TAŞKINCAN Devlet, ÖTV zammı ile birlikte sigara firmalarının sigara zammı yapması gerektiğini ancak toptan sigara sınırlamasına gittiklerini söyleyerek küçük esnafı mağdur ettiklerini söyledi.
YETERİ KADAR SİGARA TEMİNİ YAPAMIYORUZ
Manisa Bakkallar Odası Başkanı Saffet TAŞKINCAN gazetemize yaptığı açıklamada “bakkal esnafımız istediği kadar sigara toptancılarından sigara temini yapamıyor hal böyle olunca vatandaşlarla karşı karşıya gelen bakkal esnafımız müşteri kaybına varacak sorunlarla karşı karşıya geliyor. Sigarada ki kâr marjının zaten düşük olduğuna vurgu yapan Başkan TAŞKINCAN bu sebepten dolayı da vatandaşın ihtiyacına cevap veremiyoruz. Vatandaş bulamadığı sigaranın faturasını yine bakkal esnafına keserek bir daha o bakkal esnafımızdan alışveriş yapmıyor. Bu da sigara toptancılarından dolayı mağdur olan küçük esnafımız birde böyle vatandaştan darbe yiyor diyerek isyan etti.
SİGARA SİPARİŞİNE SINIRLAMA
Küçük esnafın pandemi döneminde iş yapmamasından dolayı mağdur olduğuna vurgu yapan Manisa Bakkallar Odası Başkanı SaffetTAŞKINCAN“ pandemi döneminde vatandaşların ekonomik zorluklarının karşısında kredi kartına yönelerek büyük marketlere kaptırılan müşterilerimiz normal hayata dönmenin yollarını arar oldular. Büyük marketlere giden müşterilerini tekrar kazanma çabasına giren esnaflarımız birde sigara firmalarıyla karşı karşıya geliyor. Yeterince sigara siparişi geçemeyen esnaflarımız vatandaşın talebine cevap verememekle karşılaştıklarını dile getirdi.
SESİMİZE KULAK VERİN!
Sigara firmalarının siparişlerine sınırlama getirmesiyle halka mahcup oluyoruz. Ya da yok satıyoruz. Siparişlerin belli bir miktarda olması da stok yapmak isteyen bakkal esnafımız da bu durum karşısında stok da yapamıyor. Bu mağduriyetin ve küçük esnafın korunması adına sigara firmalarının bu sesimize kulak vermesini istiyoruz dedi.  
BAKKALLAR İSYAN NOKTASINDA
Sigara firmalarının tutumu nedeniyle ve internetten verilen sigara siparişlerinde belli bir oranda sipariş verilmesi dolayısıyla bakkalları isyan durumuna getirdiler. Geçirdiğimiz bu zorlu süreçte küçük esnafı sıkıştırmanın bir anlamı yok! Bakkal esnafını iki arada bırakmanın anlamı yok diyerek isyan etti.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Perşembe 29.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.