Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Manisa’daki Sutopu Avrupa şampiyonasında milliler galip 12-8

Yaş Altı Erkekler Avrupa Sutopu Şampiyonasında Türkiye Milli Takımı rakibi Romanya’yı 12-8 yenmeyi başararak şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

MANİSA -SPOR 9.08.2023 09:08:00 1162 0
Manisa’daki Sutopu Avrupa şampiyonasında milliler  galip 12-8

 

 

Manisa Atatürk Olimpik Spor Kompleksi yüzme havuzunda 29 Temmuz’dan buyana devam eden LEN 17 Yaş Altı Erkekler Avrupa Sutopu Şampiyonasında Türkiye Milli Takımı rakibi Romanya’yı 12-8 yenmeyi başararak şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. Milli takımda Efe Naipoğlu, 4 golle maçın en skorer oyuncusu oldu.
    

Sutopu Federasyonu ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonuyla devam eden U17 Sutopu Avrupa şampiyonasında milli takımı oynadığı gece maçında rakibi Romanya karşısında ortaya koyduğu zorlu mücadeleden zaferle ayrılmayı bildi.
  

Manisa Vali Yaşar Karadeniz, Sutopu Federasyon Başkanı Mete Erol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu,Yunusemre İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Levent Tokay ve çok sayıda sutopu sever maçı izledi. 

Tribünlerde ‘Türkiye Türkiye’ sesleri yankılanırken ellerdeki Türk bayrakları ile rakip takım Romanya bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.
 

Maç boyunca kadınlar milli takımı desteklerken bazı babalar da bebeklerin bakımını üstlenerek anneleri ödüllendirdi.Zorlu karşılaşmanın sonunda kazanan Milli takım sporcuları coşkularını havuz dışına da taşıdı.
  
“AVRUPA ŞAMPİYONASI MANİSA'YA AYRI BİR RENK GETİRDİ”

Türkiye’nin kazandığı maçın sonunda duygularını dile getiren Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise ; 
“Her şeyden önce. Su topunda ilimizde önce kadınlarda son, şimdi de bugün akşam da erkeklerde Avrupa Şampiyonası yapılıyor olması gerçekten son on gün Manisa ayrı bir renk getirdi ve kadınlar şampiyonasında kadın sutopu takımımızın aldığı derecenin şu ana kadarki en iyi derecelerden birisini almış olması da güzel bir sonuç oldu. Hem ekonomik yönden hem sosyal yönden çok büyük bir canlılık getirdi ve her şeyden önemlisi sporda çeşitliliği geliştirmek, Tüm olimpiyat sporlarında ülkemizin başarılı olmasını sağlamak adına gençlerimizi teşvik etmek için de bu turnuvanın ülkemizde ve Manisa’mızda yapılıyor olmasında çok önemli olduğunu düşünüyorum.” İfadelerinde bulundu…

SUTOPU SEVERLER BİR GÜNDE 8 MAÇ BİRDEN İZLEDİ

Atatürk Olimpik Spor Kompleksi'ndeki turnuvanın ilk gününde 8 maç oynandı.
Turnuvanın açılış maçında Fransa ile Polonya karşı karşıya geldi. Fransa, müsabakayı 10-4 kazandı.


Sabah seansındaki diğer müsabakalarda Gürcistan, Ukrayna'yı 13-10, Almanya da Malta'yı 9-7, Yunanistan Hollanda'yı 12-10, Sırbistan ise İtalya'yı 12-10 mağlup etti.


Akşam seansındaki maçlarda ise İspanya, Hırvatistan'a karşı 13-12, Macaristan da Karadağ'a karşı 11-6 galip geldi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.