Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Manisa'da Zabıta Kadrosu için ter döktüler

Manisa’da Zabıtaya alınacak 19 kadro için sınav yapıldı

MANİSA-GENEL 3.09.2023 10:16:00 3080 0
Manisa



 

Manisa Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı il genelinde bulunan ilçelerde istihdam edilmek üzere alınacak 19 kişi için 120 kişi başvurdu.Sözlü mülakatta elenen 60 kişinin dışında kalan 20’si kadın 40’ı erkek zabıta adayları itfaiye bahçesinde kurulan Survivor sistemi parkurlardan geçti.
   

Seyyarlar ve dilencilerle mücadelesinde ayak uydurabilecek çevik zabıta bireylerinden oluşması için Survivor sistemi parkurları gören kadınlı erkekli zabıta adayları birbirlerine moral depolayarak sınavın kendilerine gelmelerini beklediler.
Büyükşehir Belediyesine bağılı şirket üzerinden toplamda alınacak 19 itfaiye personeli için 120 kişi başvurdu.Bunlardan 60’ı girdikleri mülakatta elenirken geride kalan 60 kişide İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde kurulan zorlu sınav parkur engellerini geçebilmek için çaba harcadı.
   

40 Erkek ve 20 kadın adayın gün boyu yarıştığı güç toplama parkurlarında canla başla mücadele verdi.Sınav komisyonu sınavın şahibesiz olması yönünde sınava giren adayların tüm hareketlerini an ve an cep telefonuyla kayıt altına almayı ihmal etmedi.
   

Geçmiş dönemde CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Okuluna giren öğrenci adayların yarıştığı parkurların bir benzeri olan parkurlardan geçmeyi başaran üç kişiden birisi zabıta olmayı hak kazanacak.
 

Taşeron kadrosundan Zabıta Daire Başkanlığı bünyesine dahil olacak olan adaylar koşu startıyla itfaiyenin merdivenlerine jet hızıyla tırmanışı tamamlamanın ardından spor koordinasyon parkurlarını bir bir geçerek şınav-mekik ile sonlandırdılar.
  

Bazı erkek ve kadın adaylar 1 dakika 30 saniyede parkurları tamamlamayı başarırken bazıları da sınavın yarısında havlu attı.
 

Manisa Büyükşehir Sınav komisyonu yetkilileri ise sınavı başarı ile geçenlerin 12’sinin  Merkezdeki Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde, 4 kişi Turgutlu İtfaiyesinde, Akhisar, Gölmarmara ve Selendi ilçelerindeki Zabıtada görevlendirilmek üzere birer kişi tahsis edileceği bilgisi verdiler…
  

İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesindeki sınavın ev sahipliğini ise İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal üstlenirken Zabıtaya personel alım komisyonunda ise Zabıta Daire Başkanı Evren Yıldız, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Harun Yıldız ve ilgili dairenin şube müdürleri görev aldı…
    

Zabıta Daire Başkanı Yıldız; “Sınavlarımızda her hangi şahibeye yol açmamak için tüm sınav sürecini görüntülü kayıt altına alıyoruz.Buda bizim ne denli şeffaf sınav yöntemi izlediğimizi ortaya koymaktadır.Zabıta olarak gerçekten üzerimizde büyük görevler var.Sonuç itibari ile Büyükşehir Belediyesiyiz il genelinde il sayılacak 17 ilçemiz bulunuyor.Buralarda halkımızın sağlık gıda tüketimi yapabilmesi için Pazar ve alışveriş merkezlerine yönelik denetimlerimizde bizlere büyük görevler düşüyor. Zaman zaman kadromuzu güçlendirmek gereği duyulmaktadır.Bugün yaptığımız sınavlarda bunlardan bir tanesidir” dedi


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisa' Zabıta Kadrosu döktüler
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.