Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa'da Yaz Kuran Kursları Etkinliği Düzenlendi

Manisa’da 27 Haziran’da 'Haydi koş gel camiler seninle güzel' sloganıyla startı verilen 2022 Yaz Kur’an kursları 26 Ağustos’ta sona eriyor.

MANİSA-GENEL 21.08.2022 10:55:00 816 0
Manisa

 

 

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan 75. Yıl Cami’nde yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrenciler için Begonvil Kafe’de etkinlik düzenlendi.

Gökçeörenliler Derneği Başkanı Yunus Erdil’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Yunusemre İlçe Müftülüğü Şube Müdürleri Zafer Adıgüzel, Mustafa Çetin, Etkinlik-Sen Manisa İl Temsilcisi Yalçın Taşdemir, 75. Yıl Camii İmam Hatibi Halil Arslan, veliler ve öğrenciler katıldı. Bu yıl camideki kursa 20 erkek ve 30 kız olmak üzere 50 kişi katıldı.

Program öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan 75. Yıl Camii İmam Hatibi Halil Arslan, “Haydi koş gel camiler seninle güzel' sloganıyla startı verilen yaz Kur'an kurslarımızın sonlarına yaklaşmaktayız, bu vesile ile 75.yıl Camisi olarak bu etkinliği düzenledik. Kurulduğu günden bugüne vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatmayı amaç edinen Diyanet İşleri Başkanlığımız okullar kapanıp, tatile girdikten sonra yaz Kur’an Kursları planlamış, çocuklarımıza yönelik kitaplar hazırlayarak, onlara doğru dini bilgileri vermeyi ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmeyi hedeflemiştir. Bizlerde Camimize kursa gelen çocuklarımıza abdest, namaz gibi konuları tatbikatıyla öğrettik. Ayrıca bu kursumuzda vatan, millet, bayrak gibi millî ve kutsal değerlere karşı saygı, anne-baba, akraba, komşu ve diğer insanlara karşı sevgi, dinî ve ahlâkî bilgiler, İslam tarihinden örnekler çocuklarımıza anlatıldı yine namaz sure ve dualarının usulüne uygun ezberlenmesi ve yüzünden Kur’an-ı Kerimi okumalarını da sağlamaya çalıştık. Bunların yanında camimizde çocuklarımızla çeşitli güzel aktiviteler yaparak da hoşça vakit geçirdik. Bir çocuğun veya gencin hayatı boyunca kendisine gerekli en temel dini bilgileri öğrendiği bu kurumuza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hem siz değerli velilerimize hem de sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum tebrik ediyorum. Doğru dini bilginin doğru adresi olan camilerimizi hayatınızın odak noktası yapmanız, sizleri hem bu dünyada hem de öbür dünyada mutluluğa götürecektir. Bizlerde Din görevlisi olarak her zaman her konuda sizlere yardımcı olacağız. Sizleri seviyoruz. Bizim için hepiniz çok kıymetlisiniz. Bu programın hazırlamasında emeği geçen başta Gökçe örenliler dernek başkanımıza, az çok demeyip yardımda bulunan hayırsever dostlarımıza, kahvaltıyı hazırlayan Begonvil Kafemize, aramıza katılarak bizleri onurlandıran personel şube müdürlerimize Etkinliksen Şube başkanımıza, Manisa Semazenler Derneği başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir ve ilahiler okudu. Semazen tarafından seme gösterisi gerçekleştirildi. Melek Organizasyon tarafından çocuklara pamuk şeker ikram edildi.

 

Yenigün Manisa


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.