Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa'da Yaz Kur’an Kursları çocuklarla doldu taştı

Manisa'da binlerce çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları" açılış programı Saruhanbey Camii'nde yapıldı.

6.07.2023 14:07:00 1039 0
Manisa

 

Manisa'da binlerce çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları" açılış programı Saruhanbey Camii'nde yapıldı.

Yunusemre İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu programda çocukların sevincine ortak olan İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller; camilerin ve kursların çocuklar için bir eğitim yuvası olduğunu söyledi.

Müftü Güller; “Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız çocuklarımız için bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımız burada aldıkları dini eğitimle birlik beraberlik bilinçleri gelişecek, sevgi, saygı, dostluk bağları güçlenecek, milli ve manevi değerleri özümseyerek ileriki yaşamlarında yanlışlardan arınmış, doğru bilgiye sahip bir birey olarak olumlu tutum ve davranışlara sahip olabileceklerdir. Bu anlamda yaz Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmesini önemsediklerini aktaran Güller, kurslarda çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gibi aktivitelerin de yapılacağını dile getirdi.

Müftü Güller; “Manisamızda 2022 yılında 43 bin 209 yavrumuz camilerimizi şenlendirdi. İnşallah bu yıl daha fazla evladımıza ulaşmak istiyoruz. Bu anne ve babaların üzerine düşen bir sorumluluktur. İl merkezimiz ve 17 ilçemizle birlikte bütün camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda eğitim veriyoruz. Bu yıl 10 Temmuz'a kadar kayıtlarımız devam ediyor. Bizler tüm çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarımıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kursları 11 Ağustos'ta sona erecek.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.