Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manisa'da Veteriner Hekimleri Günü tören düzenlendi

Manisa Veteriner Hekimleri Odası (VHO) Dünya Veteriner Hekimleri Günü kapsamında tören düzenledi.

MANİSA-GENEL 29.04.2023 18:08:00 1070 0
Manisa

 

 

  Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine İyi Parti Manisa Milletvekili Adayı Veteriner Hekim Hasan Eryılmaz, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Şenol Özkaya, Manisa İl Tarım Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın katıldı. 
Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, “Ülkemizin de üyesi olduğu Dünya Veteriner Hekimleri Birliği tarafından 2000 yılında alınan karara istinaden her yıl Nisan Ayının son Cumartesi günü Dünya Veteriner Hekimleri Günü olarak kutlanmaktadır.  Bu yıl da Cumhuriyet Meydanımızda Ata’mızın manevi huzurunda çelenk bırakma törenini ifa ediyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki coşku ve heyecanı bu yıl yaşanan deprem felaketi sonrası yaşamadığımız için kutlama organizasyonlarımızı sadece çelenk koyma töreni ile sınırlandırmaya karar verdik. Gala gecesi, yemek ve benzeri kutlama organizasyonları için ayırılan bütçemizi deprem bölgesinde hayatlarını yeniden kurmaya çalışan,vefat eden ve geride bizlere emanetlerini bırakan meslektaşlarımız için kullanmaya karar verdik.  

 

Bizler öyle bir mesleğin mensuplarıyız ki sadece hayvan sağlığı alanında değil, halk sağlığı, çevre sağlığı, sağlıklı ve sürdürebilir gıdanın halkımıza ulaşabilmesi için mesai mefhumu göz etmeksizin çalışıyor hatta bu uğurda şehit oluyoruz. Geçen yıl 25 Nisan günü Yozgat mezbahasında halk sağlığını tehdit edeceğini, birçok insanı zehirleyeceğini tespit ettiği eti imha etmek isterken bıçaklanarak şehit olan Veteriner Hekim Volkan Lale’yi bu günde rahmet, minnet ve sevgi ile anıyoruz. Ruhu şad olsun.  

Bu denli kutsal bir mesleği icra ederken, yüzlerce zoonoz (hayvandan insana bulaşan) hastalıktan halkımızı korurken, bulaşıcı ve salgın hastalıklarda cansipherane çalışırken, pandemi döneminde yerli aşımız Türkovac’ı bulurken hekim olduğu unutulan, 657 sayılı devlet memurları yasasında Hekim olarak anılsa da sağlık çalışanı olarak görülmeyen, sağlık çalışanlarının özlük haklarında, sağlıkta şiddet yasasında, maaş ve emeklilik alanlarında tanınan hakları vermeye gelindiğinde hekim olmadığımızı hissettiren tutumun değişeceği ve hak ettiğimiz eşit tavrı göreceğimiz günlerin özlemini yaşamaktayız.  

Bizler Manisa’mızda bu özel günde kamuoyunu mesleğimiz ve mesleki sorunlarımızı bilgilendirdiğimiz şu saatlerde Ankara’da Türk Veteriner Hekimleri Birliği’miz de Türkiye’nin her yerinden meslektaşlarımız ve Manisa’dan da giden meslektaşlarımızın da katılımıyla basın açıklamasını yapıyor.  Umut ediyoruz ki her yıl mesleki günümüzde gerçekleştirdiğimiz bu kamuoyu bilgilendirmeleri artık bir ses getirir, hekim titri ile mezun olmuş, hekimlik ve sağlık hizmetlerinde canını dişine takıp, ölmeyi göze alacak kadar çalışan bir meslek grubu hak ettiği değeri gördüğü, sağlık çalışanı olarak görüleceği daha güzel Veteriner Hekimleri Günleri Kutlarız.  Bu vesile ile “İnsanların hayvan dedikleri varlıklara hastam diyerek” sevgiye şefkatle onların sağlığı için, halk ve çevre sağlığı için, sürdürülebilir ve sağlıklı gıdaya erişim için canla başla çalışan tüm Veteriner Hekimlerimizin Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nü kutluyor, deprem felaketinde vefat eden meslektaş ve meslektaş adaylarımızı rahmetle anıyor, felaketlerin, kayıpların olmadığı mesleğimizin hak ettiği değeri gördüğü daha nice günlere ulaşmayı diliyoruz” dedi.

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.