Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Manisa'da Topraksız Üretilen Sofralık Üzümde Hasat Başladı

Farklı Üretim Modellerinin Etkileri Projesi kapsamında serada, topraksız sofralık üzüm yetiştiriciliğinin erkenci türlerinden olan Spil Karası ile Trakya İlkeren çeşidinde hasat başladı.

MANİSA-GENEL 23.06.2022 00:27:00 1067 0
Manisa

 

 

 

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Topraksız Tarımda Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğinde Farklı Üretim Modellerinin Etkileri Projesi kapsamında serada, topraksız sofralık üzüm yetiştiriciliğinin erkenci türlerinden olan Spil Karası ile Trakya İlkeren çeşidinde hasat başladı.

21.06.2022 tarihinde yapılan hasat çalışmasına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal ile teknik personeller katıldı.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, üzüm yetiştiriciliğini geliştirmek, üreticilere katma değer sağlamak amacıyla seralarda topraksız sofralık üzüm yetiştirmek için yaklaşık 4 yıl önce çalışma başlattı. Topraksız serada yılda iki kez yetiştirilen üzümler sayesinde ürünün olmadığı dönemlerde piyasaya üzüm sunumu yapılabilecek.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.