Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Manisa'da Ramazan Zekat Buluşması’ programı gerçekleştirildi

Manisa İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Ramazan Zekat Buluşması’ programı gerçekleştirildi.

MANİSA-GENEL 31.03.2023 12:18:00 994 0
Manisa

 

 

Bedesten’deki programa Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü, Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, müftü yardımcıları, din görevlileri katıldı. Akpınar Cami İmam Hatibi Cebrail Çelik Kur’an-ı Kerim okundu.

Manisa İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Güller, “Gerek Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gerekse Türkiye Diyanet Vakfı olarak hizmetlerimizin birçoğunu vatandaşlarımızın bağışlarıyla yürütüyoruz. Bunların içerisinde zekat ve fitreler önemli yer tutuyor. Her türlü hizmetin maddiyat orantılı olarak yapıldığı bir dönemdeyiz. Para olmadı mı hizmet etmekte maalesef çok kolay olmuyor. Manisa’nın geçen yıl ki fitre ve zekat miktarımız 3 milyon 700 bin TL civarında bir zekat ve fitre geliri olmuş. Tabi bunlar nereye harcandı. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması üzerine, öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçları karşılamak üzere kullanıldı. Aynı zamanda bir deprem yaşadık. Bunun neticesinde maalesef bir çok vatandaşlarımız evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. farklı illere yerleştiler, onların içinde Manisa’da var. depremin olduğu ilk günden itibaren hep birlikte olağanüstü bir gayret içerisine girildi. Yardımlarımızı depremzede kardeşlerimize ulaştırdık.

Manisa İl Müftülüğü, ilçe müftülüğünün destekleriyle deprem bölgesine yapığımız yardımlar 50 milyon TL’yi aştı. İskenderun’da her gün iftar veriyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız deprem bölgesinde hizmet ediyor.

Bugüne kadar deprem bölgesinde görev yapan görevli sayımız 250’yi buldu. Ramazan ayı boyunca devam edecek, belki Mayıs ayına kadar sürebilir. Türkiye’de 50 milyarın üzerinde zekat potansiyeli olduğu hesaplanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu zekattan aldığı pay yüzde 1 civarında. Yani 500-600 milyon civarında. Diğerleri nereye gidiyor. Geçmişte olduğu gibi FETÖ olayı. Onların yaptığı toplantılar, organizasyonlar, markajlar, ilişkiler veya günümüzde devam eden farklı cemaatler, kuruluşlar hepsini aynı kefeye koymak tabi doğru değil.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.