Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Manisa’da özel öğrencilerden özel sergi

Manisa'da , Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladıkları ürünlerin sergilendiği görsel sanatlar ve el sanatları sergisi açılışı yapıldı.

MANİSA- EĞİTİM 10.05.2023 21:00:00 1939 0
Manisa’da özel öğrencilerden özel sergi

 

 

 

Manisa'da , Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladıkları ürünlerin sergilendiği görsel sanatlar ve el sanatları sergisi açılışı yapıldı.

 

Manisa’da   Özel Eğitim Uygulama Okulu 2.ve 3.kademe öğrencilerinin hazırladıkları ürünlerin sergilendiği görsel sanatlar ve el sanatları sergisi açılışı yapıldı.

Manisa özel eğitim uygulama okulunda, Yunusemre özel eğitim uygulama okulu, Şükran bilginer özel eğitim uygulama okulu ve Manisa özel eğitim uygulama öğrencileri tarafından bütün engelli bireylere yönelik farkındalığın artırılması konulu bir program düzenlendi. Programa Şehzadeler belediye başkan yardımcısı Haşim Yener Bilir, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şehzadeler ilçe müftülüğü şube müdürü Salih Elmas, Manisa İl müftülüğü Şube müdürü İsmail Çolak ve Okul müdürleri katıldı.

10-16 Mayıs tarihleri arasının “Engelliler Haftası” olarak kutlandığını hatırlatan kişinin doğuştan engelli olması veya sonradan yaşadığı kazalarla engelli birey haline gelmesinin her insanın karşılaşabileceği doğal bir olgu olduğunun altını çizen ve tüm engellilerin Engelliler Haftası'nı kutlayan okul müdürü Serdar Tekeli okul olarak 17 AB projesi yürüttüklerini,  Avrupa Birliği projelerinde 3 yılda yaklaşık 35 ülke ziyareti gerçekleştirdiklerini, öğretmen ve öğrenci toplam 170 bireyin hareketliliklere katıldığını belirtti. 

Engellilerin eğer fırsat verilirse başaracağı birçok şey olduğunu, engellilerin hayat standartlarını yükseltmek için iş sahibi olmalarının önemli olduğundan bahsetti. Okuldaki öğretmenlerin bu işe gönül verdiklerini belirtti.

 

Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu 2.ve 3.kademe Müdürlüğü öncülüğünde 7 özel öğrencilerin ritim grubu, yaptığı gösteri ve çaldıkları enstrümanlarla izleyenlerin keyifli dakikalar geçirmelerini sağladı. Engelli öğrenciler, sundukları gösteriler ile profesyonellere taş çıkartırken izleyenlerden tam not aldı.

Düzenlenen gösterilerin akabinde, engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu ürünler için stantlar kuruldu. Stantlarda okullarda yıl boyu engelli öğrencilerin hazırladıkları el işi, yağlı boya, ahşap işleri örgü, dantel ve el sanatlarından oluşan eserleri beğeniye ve satışa sunuldu.

Muharrem Kazer


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: Manisa’ öğrencilerden sergi
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.