Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manisa’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Avrupalı Misafirlerini Ağırlıyor

Manisa’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Referans numarası 2020-1-RO01-KA229-080034 SENİ SEVİYORUM ERASMUS + Projesi 7-13 Mayıs 20239 Mayıs tarihleri arasında İtalyan, Rumen, Türk ve Portekizli öğrenci ve öğretmenleri ağırlıyor.

10.05.2023 21:50:00 1598 0
Manisa’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Avrupalı Misafirlerini Ağırlıyor

 

 

Manisa’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Referans numarası 2020-1-RO01-KA229-080034 SENİ SEVİYORUM ERASMUS + Projesi 7-13 Mayıs 20239 Mayıs tarihleri arasında İtalyan, Rumen, Türk ve Portekizli öğrenci ve öğretmenleri ağırlıyor.

 

Bu  proje kapsamında Serdar Tekeli okul olarak 17 AB projesi yürüttüklerini,  Avrupa Birliği projelerinde 3 yılda yaklaşık 35 ülke ziyareti gerçekleştirdiklerini, öğretmen ve öğrenci toplam 170 bireyin hareketliliklere katıldığını belirtti. 

 

Engellilerin eğer fırsat verilirse başaracağı birçok şey olduğunu, engellilerin hayat standartlarını yükseltmek için iş sahibi olmalarının önemli olduğundan bahsetti. Okuldaki öğretmenlerin bu işe gönül verdiklerini belirtti.

 

8 Mayıs'ta Manisa, Türkiye'de hareketliliğin ilk gününde  "Sanat ve Entegrasyon" ve entregrasyon çerçevesinde Türk ekibi ortak delegeleri okullarında kabul etti. Türk öğrenciler ve öğretmenleri  sportif ve kültürel bir program sundu.

 

Okul Müdürü Serdar Sekeli ve öğretmen kadrosuna sıcak “Hoş geldiniz! “Özel eğitim sistemi ve okullarında gerçekleşen etkinlikler hakkında sunum ile başladılar. ” Okul ziyareti ile devam ettik. Boya, heykel dolapları, ev işlerini gördük ve öğrencilerin sosyalleşip eğlenebileceği spor salonu, dinlenme odası ile sona erdi. Bu odada Zumba dansı ve partner ülkelerden özel danslar yaptı. Öğrenciler birlikte voleybol oynadı

 

Öğle yemeğinin ardından Türk tarihinin küçük parçalarını, Türkiye'nin ünlü binalarının modellerini ve Türk tarihi karakterlerini keşfedebileceğimiz güzel bir yer olan Sehzadeler Parkı'nı ziyaret etti. Manisa şehrinin panoramik manzarasına hayran kaldığıı Mevlana camii ve ardından Sultan Camii Kulliyesinde camii ziyaretleri yapıldı..

 

9 Mayıs’ta ise ,9 Mayıs Avrupa Günü, Türkiye hareketliliği kapsamında karışık takım aktiviteleriyle (İtalyan, Rumen, Türk ve Portekizli öğrenci ve öğretmenler) kutlandı.

 

Okulda ilk etkinlikler yapıldı. Katılımcılar Sanat üzerine iki atölyeye katıldı. 2 karışık takım yaparak renkli seramik saksılar ve farklı şekillerde boyama çantalar oluşturuldu. İzmir şehri gezildi.

 

Manisa’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Avrupalı Misafirlerini  13 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle ağırlayacak.

 

Muharrem KAZER

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.