Tarih: 05.09.2022 16:41

Manisa'da Minik öğrenciler okula başladı

Facebook Twitter Linked-in


Minik öğrenciler okula başladı. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf öğrencileri velilerin eşliğinde okula geldi. Manisa’da okul öncesi 18 bin 328 öğrenci, 1. Sınıfta da 19 bin 545 minik öğrenci okula başlamanın mutluluğunu yaşadı. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu’nda öğrenciler davul zurna eşliğinde çalınan müziklerle doyasıya oynayıp eğlendi, ardından sınıflarına girdi. Yeni eğitim öğretim döneminde okullarına ilk kez gelen 1. sınıf öğrencilerin bulunduğu sınıflara giren Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, minik öğrencilerine ilk dersi oyunlar çerçevesinde verdi. Öğretmenleri ise öğrencilerine çikolata ikramında bulundu. Miniklerin uyum okul çerçevesindeki süreci başlarken anne ve babaların okul önündeki nöbetleri de başlamış oldu.
  
 2022-2023 Eğitim öğretim dönemiyle ilgili olarak Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “İl genelinde 260 bin 347 öğrencinin 12 Eylül günü ders yapacak. Sadece uyum okul projesi kapsamında ise 1.sınıflar düzeyinde 19 bin 545 öğrencimiz, okul öncesinde 18 bin 328 öğrencimiz bugün itibari ile eğitim öğretimlerine başladı. Öğrencilerimiz bir hafta süresince okul müdürleri, öğretmenleri nezaretinde okula adaptasyon sağlayacaklar. Eksiklerimizi bu süreçte göreceğiz. Öğrencilerimizin sağlıklı, nitelikli, nicelikli eğitim almaları için her türlü çalışmayı ve hazırlığımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi. 


Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı, dijital ortamda da (https://tegmmateryal.eba.gov.tr/, https://www.eba.gov.tr/ ve https://matematik.eba.gov.tr/ internet adreslerinde) aileler için okula uyum sürecinin detaylarının paylaşıldığı "okula uyum rehberleri" hazırladı. Rehberlerde ailelere yönelik tavsiye ve bilgilendirmelerden bazıları şöyle: Okul öncesi eğitimi, çocukların hareket, bilişsel, sosyal ve duygusal, dil ve öz bakım alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve en üst düzeyde geliştirmelerini amaçlayan, programlı ve sistemli bir eğitim sürecidir.

Bu süreçten çocuğunuzu mahrum bırakmayın. Okuldan söz ederken "Okulun çocuklar için düzenlenmiş özel bir yer olduğu, orada çocukların hoşuna gidecek etkinliklerin yapıldığı, oyunlar oynandığı, okulun yeni arkadaşlar edinilecek hoş bir yer olduğu" vurgulanmalıdır. Çocuğun herhangi bir uyum problemi yaşaması durumunda çocuk sınıfındaki diğer çocuklarla karşılaştırmamalı, çocuğun benliğine zarar verecek ifadelerden (Örneğin "Ağlarsan sana kötü çocuk derler, seni okula almazlar." "Seni bebeklerin gittiği sınıfa alırlar.") uzak durulmalıdır. Çocuklar deneyerek öğrenir, yaşıtlarıyla uyum sağlamayı öğrenir, hata yaparak sonuca ulaşmayı öğrenir, sorgulama yaparak problem çözer ve bireysel öğrenme yöntemlerini tanır. "Okulda sıkıldın mı, korktun mu?" gibi olumsuz ifadeler kullanarak sorular sormayın. Sabırlı olun. Çocuğunuzla okula birlikte gelip gidin. Çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin. Kaygılarınızı çocuğunuza hissettirmeyin. İyi davranışlarını övün, onu takdir edin. Önemli ve değerli olduğunu hissettirin, ona sevginizi ifade edin. Okulda vedalaşma sürecini çok uzun veya çok kısa tutmayın. Çocuğu öğretmen ve okul ile korkutmayın. Çocukların zamanında okula getirilip zamanında alınması önemlidir. Diğer çocuklardan farklı zamanlarda okula getirilip, farklı zamanlarda alınan çocuklarda kaygı düzeyi artabilir. Çocuğun okul öncesi eğitim kurumuna başladığı ilk günlerde uyum güçlükleri yaşaması beklendik bir durumdur. Bazı çocuklar okula ilk başladıkları dönemde uyum sorunu yaşarken, bazıları önce iyi başlayıp belirli bir süre sonra tepki verebilirler, bazıları ise okula çok kolay uyum sağlarlar. Tüm bunlar doğaldır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —