Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Manisa'da mikro kredi kadınları girişimci yapıyor

Manisa Mikrokredi Şubesi, kadınlara küçük miktarlarda kredi desteği vererek kadınların kendi işlerini kurmasına yardımcı oluyor.

MANİSA-GENEL 18.07.2023 17:53:00 1252 0
Manisa

 

 

Manisa Mikrokredi Şube Yöneticisi Gülşah Akçora, 18 Temmuz Mikrogirişimci Kadınlar Günü’nde daha fazla kadına destek vermek istediklerini ifade ederek, girişimci kadınlara çağrıda bulundu. Manisa’da 336 aktif mikrogirişimci kadın mikrokrediden faydalanıyor.

Akçora, “Mikrokredi dar gelirli Kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan teminat ve kefalet istenmeden verilen küçük sermayedir. Mikrofinans Programında teminatsız ve Kefaletsiz kredi almak için, aynı mahallede oturan, birinci derecede akraba olmayan, benzer ekonomik sosyal şartlarda yaşayan ve bir iş yapma fikri olan beş kadının bir araya gelmesi sonucu oluşturulan grup üyelerinin her birisine ayrı ayrı kredi verilir. 
Mikrokredinin Miktarından bahseden Gülşah Akçora, “İlk yıl için öngörülen kredi tutarı 1000 TL ile 4000 TL arasındadır. Ancak, kredi alan kadının girişimci ruhu ve potansiyeli dikkate alınarak mikrokredi her yıl 2000 TL'ye kadar arttırılabilir. 

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'ndan alınan kredi, alındığı hafta içinde mutlaka yapılması düşünülen gelir getirici faaliyet için kullanılmalıdır. Paranın bu şekilde kullanılmasından bir hafta sonra, alınan kredi hizmet maliyeti ile birlikte 35 haftada ve haftalık olarak geri ödenir. Taksitlerin tahsil edilmesi için, Mikrofinans çalışanı belirlenen mahalle veya köye gelerek tahsilat yapar” dedi. 


Manisa’da 336 aktif mikrogirişimci kadının krediden faydalandığını ifade eden Akçora, “Manisa Mikrokredi Ofisi olarak 2009 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. Manisa Merkezde 336 adet aktif mikrogirişimci kadınımız mikrokrediden faydalanmaktadır. Amacımız Manisa merkezimizde daha çok üretici kadınımıza ulaşıp onları desteklemektir. TGMP ailesi olarak Türkiye'nin her yerinde 2003 yılından beri emekçi kadınlarımıza; üretim yapıp aile ekonomisine katkıda bulunmaları için mikrokredi vererek kadınlar arası dayanışmayı büyük bir gurur ve özveri ile yönetiyoruz” dedi. 
Manisa’da uzun yıllardır mikrokrediden faydalanan Dilek Doğan (53), “Ben bu krediye çok uzun zaman önce bir arkadaş vesilesi ile tanıştım. Hiçbir bilgim yoktu. İşyerimde bu kredinin çok faydasını gördüm. Kadınlar için güzel bir destek.  Bütün kadınların bu sistemden faydalanmasını istiyorum. Buradan alınan parayla birlikte çok şeylerde yapılabilir. Herkes kendi dalında, yeteneğiyle alakalı değerlendirilebilir. Kadınların kalkınması, ekonomik anlamda özgür olmalarına destek olabilir” diye konuştu.  
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül ise 18 Temmuz Mikrogirişimci Kadınlar Günü kapsamında yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “18 Temmuz Mikrogirişimci Kadınlar Günü. Hepitalizm anlayışıyla, yoksulluğun olmadığı bir dünyada iş fikirlerini hayata geçirmiş girişimci kadınlar hedeflenmektedir.  

Yoksulluğun son bulduğu bir Türkiye hayaliyle, dar gelirli mikrogirişimcilerimize 1 milyar 575 milyon liralık mikrokredi desteği verilmiştir. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, 69 il ve 100 mikrofinans şubesiyle faaliyet göstermektedir. 

 

TGMP'nin yoksulluğu ortadan kaldırma vizyonu gereği Türkiye genelinde ulaşılması gereken milyonlarca hane bulunmaktadır. Mütevelli Heyeti Başkanı olarak, tam 20 yıldır üreten ve kendi kendine yetebilen mikrogirişimci kadınlarımızın gününü kutluyor, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.