Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSA'DA İNGİLİZCE ÇALIŞTAYI YAPILDI

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar/Ge Birimi tarafından Manisa’da Her Yerde İngilizce Projesi kapsamında İngilizce Çalıştayı gerçekleştirildi.

MANİSA- EĞİTİM 27.10.2022 00:00:00 1348 0
MANİSA

 

 

Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleşen çalıştaya Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Öğretmenevi Müdürü Şerif Karagöz, Şube Müdürleri ve 17 ilçeden İngilizce öğretmenlerinin katıldığı çalıştayda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Materyal Geliştirme Birim Başkanı Sibel Çalışkan, Birlikte İngilizce (English Together) Projesi Şehzadeler İlçe Temsilcisi Sevilay Budinli ve Ar-Ge Birimi öğretmenleri tarafından bilgilendirme sunuları gerçekleştirildi. Proje koordinatörü Asuman Maraşlı proje hakkında bilgi verdi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer göreve geldikten sonra farklı projelerle sahada birlikte çalışıyoruz. İşte temel eğitimde bazı projeler var. Orta öğretimde var, mesleki eğitimde var. Bunlarla birlikte yeni dönemde ‘Her yerde Matematik Seferberliği’ var. Aynı zamanda İngilizce ile ilgili de böyle bir çalışmanın startını verdi. Bizde Manisa olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin destekleriyle böyle bir çalışma yaparak artıları eksileri masaya yatırmak istiyoruz. Aslında birazda öncü olmak istiyoruz. Bakanlığımız bu projeyi başlattı ama Manisa’daki İngilizce öğretmenlerimiz, bu işin uzmanları bu konuda ne düşünüyor, çalıştayda sonuç itibariyle ne çıkabilir onun üzerinde durmak istiyoruz” dedi.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Yabancı Dil Eğitiminde 3 hedef belirlendi. Birincisi ülke geneli̇nde yabancı dil eği̇timi̇nin seviye ve okul türleri̇ne göre uyarlanması. İkinci olarak, yeni kaynaklar ile öğrenci̇leri̇n İngilizce konuşulan dünyayı deneyi̇mlemesinin sağlanması. Üçüncüsü ise; yabancı di̇l eği̇timi̇nde öğretmen ni̇teli̇k ve yeterliliklerinin yükseltilmesidir.

Çocukların ve gençlerin yabancı dil öğrenmeleri Türkiye'nin geleceğine yapılan önemli bir yatırımdır inancından yola çıkarak 2023 Eğitim Vizyonu, müfredatı bilgiden beceriye, beceriden görgüye taşımayı hedefleniyor. İngilizce dersinin daha etkili, daha verimli gerçekleşebilmesi ve ana sınıfından itibaren her bir çocuğunun aldığı İngilizce eğitim doğrultusunda İngilizce pratiğinin “dört beceri alanında” (okuma, yazma, dinleme, konuşma), istenilen ölçüde gelişmiş olması Milli Eğitim Bakanlığının önem verdiği hususlardan bir tanesidir. Yıllardan beri kronik bir problem olan İngilizce öğrenimini kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak gerekiyor.

Gençleri 21. yüzyılın dünyasına Yabancı Dil açısından yeterli bir beceri ile yetiştirmek için İngilizce seferberliği gereklidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu İngilizce seferberliği kapsamında Manisa’da Her Yerde İngilizce Projesi, Manisa ve 17 ilçesine yaygınlaştırıldığında güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkacak. Yapılacak olan İngilizce çalıştayı için Celal Bayar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve ÖYGM, Sabancı Vakfı ve Brıtısh Councıl ortaklığı ile oluşturulan Birlikte İngilizce Projesi’nin eğitmenleri olan öğretmenler ile iş birliği yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Manisa’da Her Yerde İngilizce Projesi kapsamında üniversiteler, akademisyenler, yazarlar ve İngilizce öğretmenleri ile birlikte yürüteceği çalışmalarla çocukların İngilizce’yi daha kolay öğrenebilmesi ve günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesi yönünde büyük ilerlemeler gerçekleştirmeyi amaç edindi.

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.