Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Manisa'da İlk kuru üzüm 1250 tl...

Ahmet Göçer tarafından getirilen sezonun ilk kuru üzümün kilosu 1250 liradan Manisa Ticaret Borsası adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün satın aldı.

MANİSA-GENEL 1.09.2023 13:01:00 2001 0
Manisa

Manisa Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünde 2023-2024 sezonu açılışı ve ilk çekirdeksiz kuru üzüm töreni düzenlendi. 

 

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesi’nden üretici Ahmet Göçer tarafından getirilen sezonun ilk kuru üzümün kilosu 1250 liradan Manisa Ticaret Borsası adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün satın aldı.

  Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap,  “Türkiye, kuru meyve mamulleri ihracatında en büyük çekirdeksiz kuru üzüm üretici ve ihracatçı ülkelerinden biri konumundadır. Ülkemizin en önemli tarımsal döviz kaynaklarından olan milli gelir kaynağımız çekirdeksiz kuru üzüm arzının, her sene ortalama yüzde 90’ı Manisa’da üretilmekte olup yüzde 85’i ihraç edilmektedir. Bu anlamda ekonomimize katma değer sağlamaktadır.  

Büyük bir aile olmamızdan dolayı hem çiftçilerimiz, hem işletmecilerimiz, hem de arazi ve işletmelerde istihdam eden işçi kardeşlerimiz evinin geçimini buradan sağlamaktadır. 

2022-2023 sezonunda ağustos sonu itibariyle 349 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm üretimi borsalarımızda tescil edilmiştir. 

Ege Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimizin son hafta raporuna göre ise 259 bin 560 ton ihracat gerçekleştirilmiş bu ihracat miktarıyla da ülkemiz 440 milyon dolar gelir elde etmiştir. 

Elde ettiğimiz rekolteyi en yüksek fiyatta ihracat gerçekleştirmek için hep birlikte bu hedefe odaklanıp yolumuza devam edeceğiz. 

Sağlanan başarılı sonuçların alt yapısında,  üreticilerimizin, üzüm tüccarlarımızın üzüm işletmelerimizin ve sanayicilerimizin, yoğun emek ve çabaları yer almaktadır.  

Üreticilerimizin kalite ve verimliliği ön plana alan, kimyasal kalıntı konusundaki duyarlı üretim anlayışı, üzüm işletmelerimizin ihracata yönelik sürdürdükleri çalışmalar tüccarlarımızın güvenilir alım-satım hizmetleri ile rekoltemiz yıldan yıla farklılıklar gösterse de dünya piyasasındaki pazarlama değerimiz artık kendisini geliştirir hale gelmiştir. Uluslararası iş dünyasında Manisa’mıza,  ekonomik olarak Türkiye ile yapılan ticarete kattıkları güç ve yeni pazarlarda verdikleri mücadeleyle, ürünümüzün dünyanın dört bir yanına ihracatını gerçekleştirmek için hem ülke ekonomisine hem de Manisa’nın ekonomisine katkı sağlayan, tüccarlarımıza ve ihracatçı üzüm işletmelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu aşamada bizler de üretici ile tüccar arasında köprü olmak için üretimde değişmeler ve yenilikler yapmak,  ekonomik faaliyetler ve markalaşmak gibi konularda üyelerimizin önünü açmaya çalışmaktayız.  Hedefimiz tarımda markalaşmaya giderek ürünlerimizin ismen aranması ve raflarda tercih edilmesini sağlamaktır. Bizler, Manisa Ticaret Borsası olarak, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek üzerimize düşen her görevi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İyi Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün birer konuşma yaparak yeni sezonun üreticilere hayırlı olmasını dilediler. Konuşmaların ardından sezonun ilk kuru üzümü açık artırmayla satıldı. Vali Yardımcısı Erhan Günay tarafından 50 TL ile başlayın açık artırmada Başkan Ergün son fiyatı 1250 TL olarak belirledi. Başkan Özkasap borsa adına üzümü aldıklarını söyledi. Protokol üyeleri üzüm üreticisi Ahmet Göçer’e çeşitli hediyeler takdim etti.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisa' ...
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.