Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MANİSA’DA HER YERDE MATEMATİK PROJESİ

Scientix Projesi Yenilikçi Öğrenme Alanında Eğitim Çalıştayı” Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldı.

MANİSA- EĞİTİM 8.05.2023 16:21:00 1272 0
MANİSA’DA HER YERDE MATEMATİK PROJESİ

 

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Üniversiteler iş birliği ile matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Matematik Seferberliği başlatılmıştı.  Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Scientix Projesi Yenilikçi Öğrenme Alanında Eğitim Çalıştayı” Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince hazırlanan ve uygulanan Manisa’da Her Yerde Matematik projesi kapsamında Manisa ilinde düzenlendi. 

 

Çalıştay Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan okul öncesi, sınıf öğretmeni, İlköğretim Matematik ve Lise Matematik branşlarından toplam 100 öğretmenin katılımıyla Manisa Öğretmenevi ASO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 


Manisa’da Her Yerde Matematik projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştayın ilk gün açılış ve protokol konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Proje Koordinatörü Dr. Erdal Tunç Akdur Scientix Projesi hakkında genel bilgilendirme, Scientix portalından Matematik proje örnekleri ile STEM Eğitimi ve Gerçek Dünya Problemleri hakkında bilgilendirme yaptı.  Manisa Türkiye Scientix Elçisi Esmanur Tögel Çil Matematik Seferberliği hakkında genel bilgilendirme yaptı, STEM projesi hazırlama basamaklarını tanıttı.  Manisa Türkiye Scientix Elçisi Enise Ulu Çoğalanstem okulu etiketi portalı ve STEM senaryosu hazırlama konularında bilgilendirme yaptı.
İkinci gün;  Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Proje Koordinatörü Dr. Erdal Tunç Akdur tarafından STEM Eğitimi Projelerinin Tasarlanması Atölye çalışması (Birinci Oturum) ve STEM Öğrenme Senaryoları Geliştirme Atölye çalışmaları yapıldı. Manisa Türkiye Scientix Elçisi Esmanur Tögel Çil tarafından STEM Eğitimi Projelerinin Tasarlanması Atölye çalışması (İkinci Oturum)  yapıldı. 


Üçüncü gün; Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Proje Koordinatörü Dr. Erdal Tunç Akdur tarafından STEM Eğitimi Projelerinin Prototiplerinin Hazırlanması Atölye çalışması (Birinci Oturum) ve STEM Projeleri, Prototipleri ve Öğrenme Senaryoları Sunularının Hazırlanması eğitimi yapıldı. Manisa Türkiye Scientix Elçisi Esmanur Tögel Çil tarafından STEM Eğitimi Projelerinin Prototiplerinin Hazırlanması Atölye çalışması (İkinci Oturum) yapıldı. Manisa Türkiye Scientix ElçisiEnise ULU ÇOĞALANtarafından STEM Projeleri, Prototipleri ve Öğrenme Senaryoları Sunularının Hazırlanması eğitimi yapıldı.
Dördüncü gün;  Eğitimci ve katılımcılarla birlikte Manisa Yunusemre ilçesi Cemal Ergün İlkokulunda Manisa’da Her Yerde Matematik Projesi kapsamında oluşturulan Matematik Atölyesi ziyaret edildi. Yunusemre İmam Hatip Lisesinde çalıştaya devam edildi.  

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Proje Koordinatörü Dr. Erdal Tunç Akdur tarafından STEM Projelerinin, Prototiplerinin ve Öğrenme Senaryolarının Sunulması ve Değerlendirilmesi etkinliği yapıldı. Manisa Türkiye Scientix Elçisi Esmanur Tögel Çil tarafından STEM Projelerinin, Prototiplerinin ve Öğrenme Senaryolarının Sunulması ve Değerlendirilmesi etkinliği yapıldı. Manisa Türkiye Scientix Elçisi Enise Ulu Çoğalan tarafından STEM Projelerinin, Prototiplerinin ve Öğrenme Senaryolarının Sunulması ve Değerlendirilmesi etkinliği ve STEM Projelerinin ve Öğrenme Senaryolarının STEM Okulu Etiketi Portalına Kanıt Olarak Yüklenmesi çalışması yapıldı. Çalıştay sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: MANİSA’ YERDE MATEMATİK PROJESİ
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.