Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

MANİSA’DA ‘HER YERDE MATEMATİK’

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Matematik seferberliğinin Manisa’da uygulanmaya başladığını duyurdu. İl

MANİSA- EĞİTİM 2.01.2023 12:36:00 1289 0
MANİSA’DA ‘HER YERDE MATEMATİK’

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak proje için harekete geçti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Matematik seferberliğinin Manisa’da uygulanmaya başladığını duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Dikici “ Proje ile öğrencilerimize matematiği sevdirmeyi ve hayatlarında daha kolay matematiği kullanmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek “Matematik hayat için vazgeçilmezdir, öğrencilerimizin hayatı anlaması, hayatı yorumlaması için matematiği anlamaları ve sevmeleri gerekiyor. Okullarımızda yapılmaya başlanan matematik atölyeleri ile öğretmenlerimizin farklı materyalleri ve farklı yöntemleri derslerde uygulaması ile bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici Matematik seferberliği kapsamında “Manisa’da Her Yerde Matematik Projesi” hazırlanarak uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında öncelikle yapılacak çalışmaları belirlemek ve öğretmenlerin görüşlerini almak amacıyla çalıştay düzenlendiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Dikici “ Manisa Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya; 17 ilçeden 1 okul öncesi öğretmeni, 1 sınıf öğretmeni, 1 ortaokul matematik öğretmeni, 1 lise matematik öğretmeni ile ilçe ortaokul ve lise matematik zümre başkanları, etwining çalışmalarında matematik alanında kalite belgesi alan öğretmenlerimiz olmak üzere toplamda 120 öğretmenimiz katıldı.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER İLE UYGULAMAYA BAŞLADILAR

Müdür Dikici, “Çalıştayda belirlenen konular doğrultusunda 07 Aralık 2022 tarihinde Manisa Fen Lisesinde ortaokul ve lise matematik öğretmenlerine, 09 Aralık 2022 tarihinde Cemal Ergün İlkokulunda okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerine ‘Somut Materyal Geliştirme’ konusunda toplam 42 öğretmenimize, 16 Aralık 2022 tarihinde Manisa Fen Lisesinde ortaokul ve lise matematik öğretmenlerine ‘Yapay Zekâ’ konusunda 17 öğretmenimize eğitim verildi. Öğretmenlerimiz eğitimlerde edindikleri bilgi ve becerileri sınıflarında öğrencileri ile uygulamaya başladılar. ” İfadelerine yer verdi.


 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Anahtar Kelimeler: MANİSA’ YERDE MATEMATİK’
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.