Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

MANİSA’DA EMPATİ PARKURU ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Manisa’da Beyaz Baston ve Güvenlik Günü kapsamında "Empati Parkuru" etkinliği gerçekleştirildi.

MANİSA-GENEL 16.10.2022 09:45:00 920 0
MANİSA’DA EMPATİ PARKURU ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

 

 

Manisa Emniyet Müdürlüğü ve Altı Nokta Körler Derneği tarafından Hükümet Konağı ile Hatuniye Camii arasında bulunan Emekliler Parkı’nda görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için Empati Parkuru kuruldu. Parkura Manisa Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İlker Çetinkaya, Manisa Altınokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan katıldı. Vatandaşların parkura katılımı sağlandı. Ancak gören vatandaşlar gözleri kapalı ellerinde beyaz baston ile parkurdan yürürken biraz zorlandılar. Parkuru tamamlayan vatandaşlara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Manisa Altınokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan, Manisa Emniyet Müdürlüğü ile birlikte bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Pehlivan, “Emniyet Müdürlüğümüz burada bir parkur oluşturdu. Oluşturulan parkurda gören vatandaşlarımız bizim beyaz bastonla buradan hareket ederek karşılaşmış olduğumuz sorunları birebir yaşayarak bizim içinde bulunduğumuz hayatı anlamaya çalıştılar. Ve yapmış oldukları tespitler bizim iletmek istediğimiz tespitlerdi. Çok doğru noktaları yakaladılar. Bu anlamda vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Eşit haklarda birlikte yaşadığımızı unutmamalarını istiyoruz. Bizim farkımızı varsınlar. Bizim bu ülkede yaşayan vatandaşlar olduğumuzu unutmasınlar. Yollarda engelleri maksimum değil minimum düzeyde tutarak hayat şartlarımızın kolaylaşmasını sağlasınlar.

Manisa Emniyet Müdürlüğümüzü de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Manisa Emniyet Müdür Yardımcısı İlker Çetinkaya, “Görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek için bu etkinliği düzenledik. Buradaki en önemli şey bence biz engelli vatandaşlarımızı dışarıdan çok severiz ama onların yerine bir dakika empati yapmayı hiç aklımıza getirmeyiz. Asıl amacımız burada onların yerine bir dakikalık empati parkurunda neler yaşadıklarını hissettirmek” diye konuştu.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.